Dolar

32,2126

Euro

35,1189

Altın

2.466,56

Bist

10.319,96

Türkiye'ye yabancı yatırımcı ilgisi

Türkiye'ye yabancı yatırımcı ilgisi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-31 17:28:07

Türkiye'ye yabancı yatırımcı ilgisi
Almanya merkezli, Türkiye dahil 35 ülkede tıbbi laboratuvar hizmeti sunan SYNLAB Türkiye Genel Müdürü Dr. İlker Kütükoğlu, şirketin Türkiye'deki yatırımlarını büyüteceğini belirterek, "Türkiye'nin son yıllarda en çok başarılı olduğu sağlık hizmet alanına en son teknolojik imkanlarımızla katkı sunmak istiyoruz." dedi.

Şirketin Türkiye'deki yatırımları ve son zamanlarda uygulanan özel tıbbi testler hakkında bilgi vermek için SYNLAB Genel Merkezinde basın toplantısı düzenleyen Dr. Kütükoğlu, SYNLAB'ın laboratuvar hizmeti veren şirketler arasında Avrupa'nın en büyüğü olduğunu, laboratuvarlarda günün koşullarına cevap verecek en son teknolojik imkanların kullanıldığını söyledi.

Şirketin 2010'da Türkiye'ye gelmesiyle Ankara ve İstanbul'da hizmet vermeye başladıklarını anlatan Kütükoğlu, İstanbul'da yeni laboratuvarları hizmete açmak için çalışmalarının devam ettiğini aktardı.

SYNLAB'ın Türkiye'deki yatırımlarına devam edeceğini, her geçen gün sağlık hizmet alanında daha fazla söz sahibi olmak için projeler hazırlandıklarını belirten Kütükoğlu, şöyle devam etti:

"SYNLAB'ın 35 ülkede faaliyet gösteriyor olması ülkemiz açısında birçok avantajı var. Bünyesinde tıbbi, çevre ve gıda alanında 6 bin faklı test yapılabiliyor. Türkiye'de ise bin farklı test yapabiliyoruz. Yani siz Ankara ya da İstanbul'daki merkezde bugün 6 bin test hizmetine doğrudan ulaşabiliyorsunuz. Robotik sistemlerin kullanıldığı bu merkezlerde çok hızlı ve güvenilir sonuçlar elde edebiliyoruz. Yakın bir zamanda Türkiye'de çevre ve gıda testleri alanında da yatırımlar olacak. Böylece Türkiye'nin son yıllarda en çok başarılı olduğu sağlık hizmet alanına en son teknolojik imkanlarımızla katkı sunmak istiyoruz. Türkiye'nin aynı zamanda bölgesinde sağlık hizmetlerinde de söz sahibi ülke olacağına inanıyoruz."

Ankara'daki hizmet verdikleri kamu hastanelerinden günlük bin 200'e yakın test örneklerinin kendilerine geldiğini aktaran Kütükoğlu, aynı zamanda yurt dışına da hizmet verdiklerini kaydetti.

Merkezin teknolojik ve insan kaynakları bakımından oldukça donanımlı olduğunu, talep edilmesi halinde kamu hastanelerinde görev yapan sağlık çalışanlarına eğitim programları ile edindikleri deneyimleri paylaşabileceklerini vurgulayan Kütükoğlu, "Ankara'daki hastanelerin laboratuvar bölüm başkanlarını ziyaret ettim. 'Asistanlarınızı bize gönderin eğitim verelim, deneyimlerimizi ve teknolojik birikimimizi paylaşalım' dedim. Bu noktada üzerimize düşen varsa ülkemiz ve milletimiz için yapmaya hazırız." ifadelerini kullandı.

Haber Ara