Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay:

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-15 17:11:18

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay:
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, "AK Parti'nin içinde olmadığı hükümet formülü şuan için Türkiye'de söz konusu değil" dedi.

Aktay, genel seçimlerde Tillo Belediye Başkanı seçilen İdham Aydın'ı makamında ziyaret etti. Aktay, belediye başkanı ve belediye meclis üyelerini tebrik etti.

Aktay, burada yaptığı konuşmada, 7 Haziran'da milletvekili genel seçimlerinde Tillo ilçesinde belediye başkanlığı seçiminin de yapıldığını anımsatırken, İdham Aydın'ın seçimi kazandığını söyledi.

Aktay, genel seçimlere ilişkin, "Bu seçim sonuçlarında siyasetçilere düşen görev, memleketin hayrına ve faydasına olacak şekilde siyaset üretmektir" ifadesini kullandı.

Seçim sonuçlarında ülke kazanımlarının kaybolmaması için sorumluluk sergilediklerini vurgulayan Aktay, şöyle konuştu:

"O sorumluluğu yerine getireceğiz. AK Parti'nin içinde olmadığı hükümet formülü şuan için Türkiye'de söz konusu değil. AK Parti yine yüzde 41 ile birinci parti olarak çıkmıştır. Bu yüzde 41'i bazıları küçümsüyor, yüzde 41 oyla birinci parti olmuşuz. Birileri yüzde 13'ün, yüzde 16'nın ve yüzde 25'in daha büyük olduğunu ispatlamanın derdine düşmüş. Hiçbir matematik hesabı bunu göstermez daha önceleri benzer krizler üretmeye çalışmışlar. Matematiğin bir gerçekliği vardır, matematik gerçekliğin arka tarafında da birde sosyolojik bir gerçek vardır."

Aktay, AK Parti'nin yok olmuş bir parti gibi gösterilmeye çalışıldığını, ancak kimsenin böyle bir hevese kapılmaması gerektiğini aktardı. Aktay, "AK Parti Türkiye sosyolojisinin ana omurgasıdır. Ana iskeleti ve gövdesidir" ifadesini kullandı.

Haber Ara