Dolar

32,3883

Euro

34,6048

Altın

2.388,70

Bist

10.045,74

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-05 01:15:17

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu:
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, başörtülü kadınların seçilme hakkına 2014 yılında kavuştuklarını belirterek, demokrasinin ve insan haklarının özüyle çelişen durumun son 13 yılda gerçekleştirilen kararlı ve güçlü mücadele ile son bulduğunu bildirdi.

Bakan Ramazanoğlu, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkına sahip oluşunun yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, kadınlara seçme ve seçilme hakkı verilmesinin demokrasi adına atılan büyük adımlardan biri olduğunu belirtti.

Türk kadınının, 5 Aralık 1935'te atılan adımla pek çok batılı ülkede yaşayan kadınlardan önce toplumsal ve siyasal alanda güç kazandığını anımsatan Ramazanoğlu, tüm kadınların seçme ve seçilme hakkını elde ettikleri özel günü kutladı.

Kadınların 1934'te elde ettikleri seçme ve seçilme hakkını kılık kıyafetleri nedeniyle bazı kadınların kullanamadığını ifade eden Ramazanoğlu, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"1934'te kadınlarımıza verilen seçme ve seçilme hakkı ne yazık ki bir boyutuyla uzun yıllar eksik kalmıştır. Başörtülü kadınlarımıza seçilme hakkı ancak 80 yıl sonra 2014 yılında verilmiştir. Demokrasinin ve insan haklarının özüyle çelişen bu durum özellikle son 13 yılda gerçekleştirilen kararlı ve güçlü mücadele ile son buldu. İleri demokrasi yolunda yürümeye başladığımız günden itibaren bütün kadınlarımızın toplumda daha etkin bir biçimde yer alabilmeleri için devrim niteliğinde düzenlemeler gerçekleştirdik. Kadınlarımıza yönelik haksız uygulamaların sona ermesi, eğitimden mahrum bırakılan kızlarımızın eğitime kazandırılması için çalıştık."

Bakan Ramazanoğlu, AK Parti iktidarında Anayasa'da kadınlara yönelik "pozitif ayrımcılık" ilkesinin yer almasına öncülük ettiklerini, çeşitli kanunlarda ve çalışma hayatında yaptıkları önemli değişikliklerle kadınların toplum hayatındaki konumlarını daha da güçlendirdiklerini vurguladı.

Mesajında, "Bugün kılık kıyafet nedeniyle kadınlarımızın haklarından vazgeçmek zorunda kalmaması Türkiye'nin ileri demokrasi mücadelesinde geldiği noktanın önemli bir göstergesidir" ifadesini kullanan Ramazanoğlu, bundan sonra da demokrasinin önündeki engelleri kaldırarak, kadın erkek güç birliğiyle 2023 hedeflerine emin adımlarla yürüyeceklerine inandığını kaydetti.

Haber Ara