Dolar

32,2599

Euro

34,7406

Altın

2.400,70

Bist

10.336,50

Adana'da telefonla dolandırıcılık iddiası

Adana'da telefonla dolandırıcılık iddiası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-11 15:22:12

Adana'da telefonla dolandırıcılık iddiası
Adana'da telefonla aradıkları kadını 96 bin lira dolandıran şüpheliler, aynı kadını yeniden dolandırmak istedikleri sırada yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Merkez Seyhan İlçesi'nin Cemalpaşa Mahallesi'nde yaşayan Gülşen Şengir'in telefonda kendisini polis olarak tanıtan kişilerce 2 Aralık'ta 96 bin lira dolandırıldığı ihbarını aldı.

Ekipler, yürüttükleri soruşturmada, telefonda kendisini polis olarak tanıtan şüphelinin Şengir'e, dolandırıcılar tarafından adına hesap açıldığını kredi kartı çıkartıldığını ve dolandırılmak üzere olduğu yönünde bilgi aldıklarını söylediğini belirledi.

Çalışmalarını genişleterek sürdüren ekipler, zanlıların 7 Aralık'ta yeniden telefonla aradıkları Şengir'den istedikleri parayı poşete koyarak bir parka getirmesini istemeleri üzerine park çevresinde önlem aldı.

Şengir'in gazete parçaları bulunan poşeti parka bırakarak ayrılmasının ardından ekipler, parayı almaya gelen şüpheliyi yakaladı.

Ekipler, C.A'nın emniyet müdürülüğündeki ifadesinin ardından soruşturma kapsamında M.A, Y.A ve E.D'yi gözaltına aldı.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ndeki işlemlerin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden M.A ve C.A tutuklanırken, Y.A ve E.D tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haber Ara