Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Sibirya kaplanı 'Zoluşka' doğum yaptı

Sibirya kaplanı 'Zoluşka' doğum yaptı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-11 15:12:09

Sibirya kaplanı 'Zoluşka' doğum yaptı
Rusya'da, "Hayvan Refahı için Uluslararası Fon" tarafından kurtarılarak tedavi edildikten sonra, vahşi doğaya salınan Sibirya kaplanının iki yavru dünyaya getirdiği açıklandı.

"Guardian" gazetesinin haberine göre, Rus çevreciler, ilk kez koruma altındaki bir Sibirya kaplanının vahşi doğada doğum yaptığını ve yavruların, Amur kaplanı olarak da bilinen Sibirya kaplanlarının soyunun devam etmesi adına ümit verici olduğunu belirtti.

Rusça "Külkedisi" anlamına gelen "Zoluşka" adı verilen anne kaplan, 2012'de dört aylıkken yaralı olarak bulunmuştu. Annesinin avcılar tarafından öldürüldüğü tahmin edilen Zoluşka'nın soğuktan donan kuyruğunun ucu kopmuştu. Yavru kaplan, yeniden sağlığına kavuşana kadar Alekseyevka Rehabilistasyon Merkezi'nde tedavi edilmişti.

Rehabilitasyon Merkezi yetkililerinin, insanlara alışmaması için büyük çaba gösterdiği kaplan, 20 aylık olduğunda Rusya'nın Amur bölgesindeki Bastak doğal parkına salınmıştı.

Radyo vericili tasma takılan Zoluşka, iki yıldır yetkililer tarafından hareket algılayan uzaktan kameralarla izleniyor.

Bastak Doğal Parkı Müdürü Aleksandr Yuryevich Kalinin, parktaki kaplanların 40 yıl önce ortadan kaybolduğunu ancak Zoluşka'nın şans eseri bir erkek kaplanla karşılaştığını belirtti.

Kalinin, "Bu, Amur bölgesinde hala kaplanlar için uygun yaşam alanının bulunduğunu gösteriyor" dedi.

Zoluşka'nın tasmasına yerleştirilen uydu aracılığıyla elde edilen ve annenin minik yavrularıyla oynadığını gösteren görüntüler internette paylaşıldı.

Dünyada sadece 500 kadar kaldığı varsayılan Sibirya kaplanları, soyu tükenmekte olan hayvanlar listesinde yer alıyor.

Haber Ara