Dolar

32,4082

Euro

34,8156

Altın

2.434,22

Bist

9.915,62

ABD'nin yeni uzun menzilli bombardıman uçağı ihalesi sonuçlandı

ABD'nin yeni uzun menzilli bombardıman uçağı ihalesi sonuçlandı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-28 21:53:07

ABD'nin yeni uzun menzilli bombardıman uçağı ihalesi sonuçlandı
ABD'nin ulusal güvenliği için hayati önemde gördüğü yeni uzun menzilli bombardıman uçağı ihalesini savunma sanayi şirketi Northrop Grumman kazandı.

ABD Savunma Bakanlığı, yeni uçağın mühendislik ve üretim geliştirmesi ile erken üretim ihalesini Northrop Grumman şirketinin kazandığını açıkladı.

ABD'nin ulusal güvenliği açısından en büyük önceliklerden olarak tanımlanan bombardıman uçağının yaklaşık 50 yıldır kullanılan B-52 ile 17 yıldır kullanılan B-2 uçaklarının yerini alacağı bildirildi. Uçağın teknik detayları hakkında bilgi verilmedi.

"LRS-B" olarak adlandırılan uçak ABD'den kalkarak yeryüzü üzerinde herhangi bir hedefi vurabilme kabiliyeti sunacak.

Projenin mühendislik ve üretim geliştirme safhasının 21,4 milyar dolar olduğu belirtildi. Sonraki safhada ise ABD Hava Kuvvetleri, planlanan 100 uçaklık filonun oluşturulması aşamasında ilk olarak 21 yeni bombardıman uçağı alacak. Uçakların her birinin maliyeti 511 milyon dolar olacak.

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter, konuyla ilgili açıklamasında, Amerikan ordusunun ikinci uzay ve havacılık yüzyılında hakim güç olmasının hayati önem taşıdığını belirtti. Carter, "Bu bombardıman uçağını üretmek gelecek 50 yılda stratejik bir yatırımdır ve güçlü, dengeli bir güce olan bağlılığımızı temsil etmektedir" dedi.

Haber Ara