Dolar

32,3890

Euro

34,6075

Altın

2.387,14

Bist

10.045,74

AB Komisyonu Başkanı Juncker, Kıbrıs'ta

AB Komisyonu Başkanı Juncker, Kıbrıs'ta

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-16 15:55:33

AB Komisyonu Başkanı Juncker, Kıbrıs'ta
AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Kıbrıs'ta çözümün bulunması halinde bunun sadece Kıbrıslıların değil, AB'nin bütününün de iyiliğine olacağını söyledi.

Kıbrıs'ta temaslarda bulunan AB Komisyonu Başkanı Juncker, Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile Başkanlık Sarayı'nda görüştü.

Görüşmede, Rum Yönetimi lideri Anastasiadis'in, Kıbrıs sorununa yaşayabilir ve işlevsel bir çözüm sağlanması amacıyla Mustafa Akıncı ile birlikte ortaklaşa çalışacağı şeklindeki taahhüdünü Juncker'a ilettiği öğrenildi.

AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorununa değinerek tüm Avrupalıların ümidinin, Kıbrıs sorununun çözümüne ilişkin fırsatın değerlendirilmesi şeklinde olduğunu ifade etti.

Adada şu anda yegane bir fırsatın bulunduğunu ifade eden Juncker, bu momentumun kaybedilmemesi gerektiğini vurguladı. Juncker, Kıbrıs'ta çözüm bulunması halinde bunun sadece Kıbrıslıların değil, AB'nin bütününün de iyiliğine olacağını vurguladı.

Juncker, Kıbrıs'a yaptığı ziyarete atıfta bulunarak bunun Avrupa Komsiyonu Başkanlığı'nı üstlendiği zamandan bu yana, AB üyesi bir ülkeye ilk resmi ziyareti olduğuna da işaret etti.

Rum lider Nikos Anastasiadis de Avrupa Komisyonu'na yönelik olarak, Kıbrıs'ın yeniden birleşmesi ve "Ada'nın bölünmüşlüğünün" sona ermesine ilişkin ilgileri nedeniyle Junker'a teşekkür etti.

AB'nin tüm Kıbrıslıların, insan haklarının ve temel özgürlükleri için şüphesiz en iyi garanti ve güvenceyi teşkil ettiğini ifade eden Anastasiadis, AB'nin, BM himayesindeki müzakerelerdeki desteğinin, rolünün daha etkin müdahil olmasının çok büyük öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Haber Ara