Dolar

32,3702

Euro

34,7254

Altın

2.392,78

Bist

10.208,65

9. Cumhurbaşkanı Demirel son yolculuğuna uğurlanıyor

9. Cumhurbaşkanı Demirel son yolculuğuna uğurlanıyor

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 15:08:03

9. Cumhurbaşkanı Demirel son yolculuğuna uğurlanıyor
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Süleyman Demirel'in başbakanlığı, cumhurbaşkanlığı dönemi ve her ikisinin dışında olduğu zamanlarda da Türk siyasetindeki etkin rolünün herkes tarafından bilindiğini belirtti.

Arınç, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in cenaze namazının kılınacağı Kocatepe Camisi'ne gelişi sırasında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Süleyman Demirel'i Hakka uğurladıklarını, cenaze namazına katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Arınç, bunun kendilerinin vazifesi olduğunu ifade etti.

Bülent Arınç, Demirel'in Türk siyasi hayatına mal olmuş ender şahsiyetlerden biri olduğunu vurgulayarak, kendisinin gençliğinden itibaren Demirel'in varlığını her zaman hissettiğini kaydetti.

Süleyman Demirel'in siyasette çok önemli pozisyonları ve rolleri bulunduğunu anlatan Bülent Arınç, "Çoğu zaman muhalif kanattaydık, yani rahmetli Demirel'e karşı muhalefet eden partilerin içerisinde görev yaptık. Ancak onun başbakanlıkları, son cumhurbaşkanlığı dönemi ve her ikisinin dışında olduğu zamanlarda da Türk siyasetindeki etkin rolü herkes tarafından biliniyor. Ben ülkemize milletimize çok hayırlı hizmetler yaptığını biliyorum. Ona her zaman saygı duyduk" değerlendirmesinde bulundu.

Arınç, Süleyman Demirel'in 2013'te vefat eden eşi Nazmiye Demirel'in rahmetli olduğunda İslamköy'deki cenaze törenine Hükümet'i temsilen katıldığını anımsatarak, Demirel'in bundan çok memnuniyet duyduğunu ve defalarca teşekkür ettiğini aktardı.

- "Kendisini daha yakından tanıma fırsatı buldum"

Bayram ve önemli günlerde Demirel'i telefonla aradığını belirten Arınç, Demirel'e dair şu bilgileri paylaştı:

"Kendisi çok mutlu olurdu. Rahatsızlıkları sırasında da Güven Hastanesinde takipçisi oldum. Gerçekten son yüzyılın Türk siyasi hayatında en önemli siyasi figürlerinden birisiydi. Siyasete yakın ilgi duyduğum için 1961'den sonra kendisini ismen hep takip ettim. Daha çok 1965'te tek başına iktidara geldiği günden sonra ve rahmetli Erbakan hocamızla koalisyon ortağı olduğu zamanlarda kendisini daha yakından tanıma fırsatı buldum. Necmettin Erbakan Hocamızla da teknik üniversiteden başlayan arkadaşlıkları son zamana kadar birbirlerine muhalif olsalar da belli bir saygı ve nezaket içerisinde hep devam etmiştir. Çok iyi görüştüklerini biliyordum, birbirlerine her zaman selam gönderdiklerini, birbirleriyle ilgilendiklerini de yakinen biliyordum. Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum, yaptığı hizmetlerin karşılığında milletini seven, Anadolu'nun güzel bir insanı olarak arkasında çok güzel izler bırakan bir insan olarak onu uğurluyorum."

Eski Başbakanlardan Tansu Çiller de bugün söylenecek her şeyin söylendiğini ifade ederek, "Artık bugün dua etme zamanı. Mekanı cennet olsun, Allah gani gani rahmet eylesin. Bütün sevenlerine, ailesine Allah'tan sabırlar diliyorum. Ama en fazla da milletimizin başı sağolsun. Bugün artık gerçekten dua zamanı" diye konuştu.

Öte yandan, Meclis'te düzenlenen devlet töreni sonrasında gazetecilere açıklama yapan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise "Türkiye, büyük bir devlet adamını, siyaset adamını kaybediyor, Allah rahmet eylesin. Türk siyasi tarihinin en önemli isimlerinden birisidir. Hizmetleri her zaman hayatta ve herkes hatırlayacaktır" dedi.

Haber Ara