Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

'13 yıllık kazanım kaybedilirse en fazla iş dünyası zarar g

'13 yıllık kazanım kaybedilirse en fazla iş dünyası zarar görür'

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-25 17:46:52

'13 yıllık kazanım kaybedilirse en fazla iş dünyası zarar g
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Başkanı Yaşar Doğan, Türkiye'nin siyasi istikrar nedeniyle 13 yıllık bir kazanımı olduğunu kaydederek, "Bu kazanımın kaybedilmesi durumunda bundan en fazla sanayici ve iş adamları zarar görür" dedi.

TÜMEXPO fuarında AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Doğan, son zamanlarda terör olaylarının verdiği zarara dikkati çekerek, istikrarın ve beraberliğin devam etmesinin önemine işaret etti.

Türkiye'nin siyasi istikrar nedeniyle 13 yıllık bir kazanımı olduğunu vurgulayan Doğan, "Bu kazanımın kaybedilmesi durumunda bundan en fazla sanayici ve iş adamları zarar görür. Ayrıca bu durum istihdama da yayılabilir. Kazanımın kaybedilmemesi için istikrar ve beraberliğin devam etmesi gerekir" dedi.

- "KOBİ'lerin İslami finansa kazandırılması önemli"

Fuar kapsamında gerçekleştirilen KOBİ Şurası'nda İslami finansın sunduğu imkanların ele alındığını hatırlatan Doğan, bu ölçekteki işletmelerin İslami finansa kazandırılmasının kredisine ve projesine destek isteyen KOBİ'ler açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.

İslami finans alanında KOBİ'lerin projelerine destek aldığı zaman herhangi bir ipoteğin söz konusu olmadığını aktaran Doğan, "Faiz sisteminde en ufak bir hatada KOBİ'ler batma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Böyle olunca, işin büyütülmesi anlamında, işletmeler risk almak istemiyor. İslami finansta KOBİ'lerin projelerine ortak olunuyor, proje yönetiliyor" diye konuştu.

Doğan, Türkiye'de kurulacak yeni katılım bankalarından birçok yatırımcının faydalanacağını kaydederek, sanayicinin, esnafın, tüccarın uzun vadede proje bazlı işlerle ilgili sıkıntıları olduğunu, ancak katılım bankalarıyla beraber KOBİ'lerin çalışabileceği enstrümanların artacağını ifade etti.

Eş zamanlı gerçekleştirilen Helal Expo Fuarı'yla ilgili yaptığı değerlendirmede de Doğan, Müslümanların ortak bir akılla yiyecek ve içeceklerine dikkat etmesi gerektiğini aktardı. Doğan bundan sonraki nesillerin daha sağlıklı olması için helal gıdanın önemli olduğunu dile getirdi.

Haber Ara