Dolar

32,2763

Euro

34,8082

Altın

2.412,77

Bist

10.275,47

'100 Bin Tebessüm Projesi'

'100 Bin Tebessüm Projesi'

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-22 13:05:34

'100 Bin Tebessüm Projesi'
Mahmut Esad Coşan (MEC) Vakfı kurban organizasyonu yetkilisi Metin Koç, "100 Bin Tebessüm Projesi" kapsamında alınan kurban vekaletlerini ilk elden ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını, herkesin ilgi gösterdiği yerlerden ziyade, kimsenin gitmediği, gidemediği yerlere yardım götürmeyi önemsediklerini belirtti.

Koç, AA muhabirine proje hakkında bilgi vererek, öncelikli hedeflerinin tüm ülkelerdeki Müslümanlarla birliktelik oluşturmak olduğunu söyledi.

Uluslararası kurban organizasyonlarının standartlarını yükseltmeyi hedeflediklerini de ifade eden Metin Koç, projeyle Afrika kıtası başta olmak üzere Uzakdoğu'da ihmal edilmiş, hayata tutunmaya çalışan milyonlarca Müslümana tebessüm ettirmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Endonezya'nın dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi ve nüfus yoğunluğu bakımından da en büyük dördüncü ülkesi olduğuna dikkati çeken Koç, bölgede yaptıkları araştırmada, insanların yılda bir gün bile et yiyemeyecek durumda olduklarının belirlendiğini ifade etti.

Alınan vekaletleri ilk elden ve tüm dünya Müslümanlarından hediye olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını dile getiren Metin Koç, herkesin ilgi gösterdiği yerlerden ziyade, kimsenin gitmediği, gidemediği, gözden ırak yerlere ulaşmayı ve yardım götürmeyi önemsediklerini bildirdi.

Her yıl 100 bin Müslümana ulaşarak yüzleri güldürdüklerini ifade eden Koç, "10 yıldır her aşamasını ibadet hassasiyetiyle yaptığımız uluslararası kurban organizasyonumuzla, kurbanlıkların Avustralya'da özenle seçilmesinden, helal tescilli modern tesislerde İslami usullere göre kesilip, Endonezya'da yılda bir kez et yeme imkanına sahip gerçek ihtiyaç sahiplerine ilk elden ulaştırılmasına kadar her aşamayı hassasiyetle uygulayarak, kurban organizasyonu standartlarını yükseltmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Haber Ara