Dolar

32,4183

Euro

34,8304

Altın

2.430,65

Bist

9.992,83

1 Kasım Genel Seçimi

1 Kasım Genel Seçimi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-01 20:49:52

1 Kasım Genel Seçimi
CHP Edirne Milletvekili ve milletvekili adayı Okan Gaytancıoğlu, partisinin kentte iki milletvekili kazandığını belirtti.

Gaytancıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarına bakıldığında CHP'nin oylarında düşüş olmadığını söyledi.

Bazı bölgelerde düşüş, bazı bölgelerde yükselişler görüldüğünü ifade eden Gaytancıoğlu, CHP'nin Edirne'de milletvekili sayısını koruduğunu aktardı. Gaytancıoğlu, şunları kaydetti:

"Bu seçim sonuçları şunu gösteriyor; CHP'nin oylarında düşüş yok, bazı yerlerde kayıplarımız var, bazı yerlerde kazançlarımız var ama milletvekili sayımızda bir değişiklik yok. Edirne'de önceki seçimlere göre, aynı sonuçları aldığımızı hatta biraz daha başarılı olduğumuzu söyleyebiliriz. Ancak Türkiye genelinde seçmen MHP'yi ve HDP'yi cezalandırmıştır. Bu sonuçlara göre Edirne'de CHP'nin iki milletvekili kazandığı görünüyor, ülkemize hayırlı olsun."

CHP Edirne Milletvekili ve milletvekili adayı Erdin Bircan da partisinin oylarında ve milletvekili sayısında düşüş olmadığını dile getirdi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, seçim sonuçlarını "beklenmeyen bir sonuç" olarak değerlendirerek, "MHP'nin oyunun düşeceğini tahmin ediyordum ama bu kadar beklemiyordum. HDP çok düştü. Biz en azından yüzde 28 oy almayı bekliyorduk. Edirne'de bu sonuçlara göre CHP 2, AK Parti 1 milletvekili çıkarıyor. Demek ki vatandaşın bizim gördüğümüzden farklı bir algısı var. Şu an diyecek bir şey bulamıyorum. Seçim sonucudur, milli iradedir, sandıktan çıkan sonuca saygı göstereceğiz" diye konuştu.

Haber Ara