Dolar

32,5960

Euro

35,0094

Altın

2.450,72

Bist

9.785,39

Aileniz ruh sağlığınızı şekillendirir

Günümüzde aile yapısının giderek farklılaştığını, anne babaların çocuk yetiştirme konusunda oldukça yalnız ve belirsizlik içinde kaldıkları görülmektedir

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-06-26 11:28:56

Aileniz ruh sağlığınızı şekillendirir

Günümüz toplumlarının en büyük korkusu haline gelen psikolojik sorun ve sıkıntıların temeline baktığınızda bunun aile boyutunda şekillenmeye başladığı görülmektedir

Aileler; üyelerin birbirlerine yakın duygusal bağlar, ortak hedefler, beklentiler ve yaşanmışlıklarla bağlı olduğu karmaşık sistemlerdir. Anne depresyona girdiğinde, baba işini kaybettiğinde ya da anne baba arasındaki çatışmalarda tüm ailenin özellikle de çocukların sarsılmaması mümkün değildir.

Çocuk ve ergenlerin ruhsal gelişiminde en önemli sorumluluk anne babaya düşmektedir. Çoğu anne baba bu konuda son derece hassastır. Bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek isterler.

Günümüzde aile yapısının giderek farklılaştığını, anne babaların çocuk yetiştirme konusunda oldukça yalnız ve belirsizlik içinde kaldıkları görülmektedir.

Yavaş değişen toplumlarda çocuk yetiştirmede geleneksel yöntemlerle yetinmek mümkün olmuştur. Ancak hızlı değişen toplumlarda geleneksel çocuk yetiştirme yöntemlerinin yetersiz kalması ile birlikte aileler danışma için ruh sağlığı kliniklerine daha sıklıkla başvurmaya başlamışlardır.

Artık anne babalar yalnızca bir sorun olduğunda değil, çocuklarının ruhsal sağlığını nasıl daha iyi düzeye getirecekleri, onları geleceğe nasıl daha iyi hazırlayacakları konususunda bilgi almak içinde ilgili kliniklere başvuralarını gerçekleştirmektedirler.

Sağlıklı nesiller yetişmesi için aileler çocuklarına nasıl davranacaklarını, hangi yaşta, hangi özelliklerin normal ve sağlıklı olduğunu hangilerinin sorun olduğunu profesyonellerden öğrenme bilinci geliştirmektedirler.

Haber Ara