Dolar

32,5383

Euro

34,9496

Altın

2.458,25

Bist

9.870,98

Ahrar'uş Şam'dan kritik Paris açıklaması

Suriye'nin etkili direniş hareketlerinden Ahrar'uş Şam'ın siyasi ofisinden Paris saldırıları ile ilgili kritik bir açıklama geldi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-15 15:06:03

Ahrar'uş Şam'dan kritik Paris açıklaması

TİMETÜRK I HABER MERKEZİ

Ahrar'uş Şam hareketinin siyasi kanat liderlerinden Muhammed Abdullah eş Şami yaptığı açıklamada, saldırıların Esed rejiminden kaynaklandığını savundu.

Muhammed Abdullah eş Şami açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Paris'te sivilleri öldüren terör, hergün Suriye'de sivileri öldüren terörden farksızdır. Kaynak aynı: Esed rejimi ve onun ürünü IŞİD.

Beşşar Esed devamlı terörist üretmekle bütün uluslararası toplumları tehdit ediyor. Bu olay onun ilk kurbanı ve son olmayacak.

İran'ın yardım ve destekleri ile IŞİD'i ortaya çıkaran kiş Beşşar Esed'dir. Ancak şuanda kendisini terörizmle savaşta ortakmış gibi pazarşamaya çalışıyor.

Paris'in bir gecede yaşadığı o korkunç terörü, Suriyeli halk 4 yıldan beri her gün yaşamaktadır. Ancak uluslararası toplumlar yaşananları sessiz bir şekilde izlemektedir.

IŞİD'in hezimeti güvenlik ve askeri araçlarla kesinlikle gerçekleşmez. IŞİD, sosyal ve fikri bir projedir. Onu ancak Suriye'de alternatif çoğunluk projesi hezimete uğratır.

IŞİD'e karşı savaşta uluslararası siyasetin başarısızlığı; IŞİD'in genişlemesini, fikrinin yaygınlaşmasını, Suriye'nin içinde ve dışında suç işleyecek unsurlarını artırmasını sağlamıştır.

 

 

Haber Ara