Dolar

32,5383

Euro

34,9496

Altın

2.458,25

Bist

9.870,98

Abdulkadir Selvi yazdı: Saldırı nasıl gerçekleşti?

Hürriyet gazetesi yazarı ve tecrübeli gazeteci Abdulkadir Selvi, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan gerçekleştirilen kanlı saldırının nasıl yaşandığını yazdı. Ulaştığı kaynaklardan edindiği bilgileri aktaran Selvi, saldırıyla ilgili ilginç detaylar paylaştı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-29 04:07:06

Abdulkadir Selvi yazdı: Saldırı nasıl gerçekleşti?

Polisin saldırganları erken fark ettiğini ifade eden Selvi, havadaki olağanüstü sıcağa rağmen montla dolaşan kişilerin polis tarafından takip edildiğini söyledi. Montlu saldırganın diğer iki kişinin yanına gittiği ve ardından üç kişinin otomatik silahlarla polisi taradığını ifade eden Selvi'nin olayla ilgili aktarımı şöyle:

ÇATIŞMA BÖYLE BAŞLADI

Çatışmanın üzerinde mont bulunan bir şahsın izlenmesinin ardından başladığını ve ilk canlı bombanın dış hatlar geliş terminalinde kendisini patlattığını belirten Selvi, en büyük can kaybının burada yaşandığını yazdı. Selvi, çatışmada kalaşnikof tüfek kullanıldığını söyleyerek bu bölgede polislerle saldırganların bir süre çatıştığını söyledi.

SALDIRGAN KALABALIĞI HEDEF ALDI

Polislerin saldırganlara karşılık vermesi üzerine teröristler Dış Hatlar Geliş Kapısından içeriye doğru koştuğu öğrenilirken basına yansıyan görüntülerde de X-Ray cihazının olduğu yerde Selvi'nin aktardığı gibi canlı bombanın pimi çekerek kendinisini patlattığı görülüyor. Görüntülerde orada büyük bir alev topu ve patlamanın şiddetiyle yaralanan ve etrafa savrulan insanlar gözüküyor. Selvi bu sahneyi anlattıktan sonra yazısında şu ifadelere yer verdi: Alevler dış hatlar salonunun içine doğru yayılıyor. Teröristler bu arada silahla taramaya başlıyor.

"TOPLAM 7 TERÖRİST OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR"

Abdulkadir Selvi'nin yazısından yer alan bir diğer ilginç detay da saldırganların toplamda 7 kişi olduğu bilgisi. Selvi polisin araştırmasını sürdürdüğü bilgiyi şöyle aktardı: Bir terörist çatışmada vurularak öldürülüyor. Bir canlı bomba kendini patlatıyor.  Biri de sağ olarak ele geçiriliyor. Teröristlerin 7 kişi olduğu tahmin ediliyor. Bu yazı yazıldığı sırada diğer dördünün yakalanması için operasyonlar sürüyordu.

"DAHA ÖNCE DE GELMİŞLER"

Bir bilgi de canlı bomba olarak kendini patlatan teröristin öğleden önce de Atatürk Havalimanına giriş yaptığı, polis güçlerinin incelediği kamera görüntülerinden tespit edildi.

Haber Ara