Dolar

32,5960

Euro

35,0094

Altın

2.450,72

Bist

9.785,39

Abdülkadir Selvi'den 'cinsel istismar' yazısı: '14 yaş sınırı getirilsin'

Abdülkadir Selvi, gündeme geldiği günden beri sert tartışmalara neden olan 'cinsel istismar' önergesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-22 03:57:31

Abdülkadir Selvi'den 'cinsel istismar' yazısı: '14 yaş sınırı getirilsin'

Cinsel istismarla ilgili düzenlemede değişiklik yapılması kararı alındığını belirten Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, 14 yaşından küçüklerin ve başka biriyle evliyken cinsel istismarda bulunanların düzenlemeden yararlanamayacağını yazdı.

AK Parti'nin cinsel istismarla ilgili düzenlemeyi çıkarma kararı aldığını, ancak düzenlemenin Meclis'e sunulduğu ilk şekliyle çıkmayacağını yazan Selvi, iki nokta üzerinde durulduğunu ifade etti:

1- Taban yaş sınırı getiriliyor. 14 yaşından küçükse evlenmiş olsa dahi bu düzenlemeden yararlanamayacak.

2- Başka biriyle evliyken, cinsel istismarda bulunanlar düzenlemeden yararlanamayacak.

Selvi'nin aktardığına göre, hükümet dün gün boyu cinsel istismarla ilgili düzenleme konusunda formül arayışındaydı. 4-5 milletvekilinin önergenin geri çekilmesini teklif ettiğini, ancak büyük çoğunluğun, önergenin yeniden düzenlenerek çıkarılmasını savunduğunu belirten Selvi, değerlendirmelerden sonra ise değiştirilerek yasalaştırılması kararı alındığı ifade etti.

'AK PARTİ DÜZENLEMEYİ GERİ ÇEKMEYE YANAŞMADI'

Selvi şöyle devam etti: "AK Parti, düzenlemeyi bir uzlaşmayla gerçekleştirmek için muhalefet partileriyle temas kurdu. CHP ve MHP, teklif üzerinde bir düzenleme yapılmasına destek vermedi. Muhalefet, 'Geri çekin' dedi. AK Parti buna yanaşmadı. Teklif metninde değişiklik yapılması kararı aldı. Kadın milletvekilleri ve Bakanlar Kurulu üyelerinin yaptığı değerlendirmeler üzerinde iki noktada değişiklik yapılması yoluna gidildi. 14 yaş sınırı ve bazı bölgelerde hâlâ gündemde olan kuma olayının önüne geçmek üzere yukarıdaki düzenleme ortaya çıktı."

'14 YAŞ SINIRI GETİRİLSİN'

Selvi'nin aktardığına göre, Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında yapılan toplantılarda düzenlemeye yönelik beş nokta ön plana çıktı:

Fail ve mağdur tanımları netleştirilsin.

İleride işlenecek bir cinsel istismar suçuna af getirecek sızıntıya imkan verilmesin.

Yaş sınırı getirilsin.

Taban yaşı en az 14 olsun. 16.11.2016 tarihi itibariyle resmi evli olanlar ile 16 Kasım tarihi itibariyle işlenmiş suçlar esas alınsın.

İleride evleneceklerle ilgili olarak rızaya dayalı bir beraberlik mi yoksa cinsel istismar suçu mu olduğu kararı ise mahkemelere bırakılsın.

Yaş farkı getirilsin. İkisi arasında 10 yaş sınırı olsun.

 

Haber Ara