Dolar

32,5615

Euro

34,9389

Altın

2.446,37

Bist

9.716,77

ABD'yi, 'Türkiye, bizden habersiz Rojava'ya operasyon yapacak' endişesi sardı!

Pentagon Sözcüsü Binbaşı Robertson, Türkiye’nin Rojava’ya yönelik ABD’nin bilgisi olmaksızın tek taraflı olası bir operasyon gerçekleştirmesinin ABD’yi endişelendirdiğini ve Türk-Amerikan ilişkilerine büyük zarar vereceğini söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-06 09:58:27

ABD'yi, 'Türkiye, bizden habersiz Rojava'ya operasyon yapacak' endişesi sardı!

Rudaw muhabirinin sorularını yanıtlayan Pentagon Sözcüsü Binbaşı Sean Robertson, Türkiye'nin Rojava'ya yönelik ABD'nin bilgisi olmaksızın tek taraflı olası bir operasyon gerçekleştirmesinin ABD'yi endişelendirdiğini söyledi.

Türkiye tarafından sıklıkla dillendirilen operasyonun gerçekleşmesi halinde bunun Türk-Amerikan ilişkilerine büyük zarar vereceğini de kaydeden Pentagon Sözcüsü Binbaşı Sean Robertson,  “Bizden habersiz Suriye'de yapılacak her operasyon ciddi endişelere yol açacaktır. Türkiye bu adımı atarsa ABD ile Suriye'nin kuzey doğusunu güvenliğini korumaya yönelik atacakları ortak adımları ve çıkarları tehlikeye girecektir. ABD, hâlihazırda Türkiye ile Suriye'nin kuzeyinde uyguladıkları mekanizmanın başarılı olmasını istiyor” dedi.

ABD'nin Rojava'da kurulması planlanan güvenli bölgenin biran önce uygulanmasını istediğini vurgulayan Robertson, “ABD, NATO üyesi Türkiye ile birlikte Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölgenin biran önce oluşturulmasını istiyor. Zamanında ya da daha erken bunu uygulamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

IŞİD'in bölge üzerinde tehdit unsuru olmaya devam ettiğini ifade eden ABD'li yetkili, ‘Terör örgütlerinin yeniden ortaya çıkması yönünde büyük tehlikelerin olduğunun' altını çizdi.

Haber Ara