Dolar

32,5737

Euro

34,9499

Altın

2.445,59

Bist

9.716,77

ABD Putin'in mal varlığını araştıracak yasayı kongreden geçirdi

Beyaz Ev Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “yasadışı kazanılmış zenginliğini” incelemeye aldı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-13 08:49:28

ABD Putin'in mal varlığını araştıracak yasayı kongreden geçirdi

TİMETÜRK|ÇEVİRİ HABER

Yapılan sesli oylamada yasama üyeleri Vladimir Putin Şeffaflık yasasını onayladılar. İki partinin de onayladığı tasarı Putin'i Rusya'da demokratik reformları baltalamakla suçluyor.

Yasa tasarısında ise “Kongre'nin sağduyusudur ki Amerika'nın Vladimir Putin'in yolsuzluklarını ortaya çıkarmak için daha fazlasını yapmalıdır. Putin'in yasadışı mal varlığı muhtemelen sahtekarlığının ve Rusya Federasyonu'ndaki hukuk ve demokrasiyi baltalayan aralıksız eylemlerinin dünyadaki en güçlü sembolü” denildi.  

Yasa ise Ulusal İstihbarat ile Devlet ve Hazine Bakanlıklarının Putin'in mal varlığının boyutlarını ve yerlerini incelemeye almasını gerektiriyor. Rapor onun net mal varlığını, gelir kaynaklarını ve paravan şirketlerini yordamak zorunda.

Öte yandan bu yasa tasarısının dışında Rusya'yı hedef alan diğer üç tasarı daha Amerikan yasama üyelerinin gündeminde.

Sesli oylamayla geçen bir başka tasarı ise Rus tuzaklarını en azda tutmak ve istihbarat ağını sınırlandırmak konusunda. Bu yasayla da yetkililer Rusya'nın NATO'ya karşı olası askeri eylemlerini, Doğu Avrupa'daki geniş Amerikan varlığına muhtemel cevaplarını ve Rusya'nın Batılı müttefikler arasındaki ayrılıkları nasıl kullanabileceğini inceleyecek.

Diğer bir yasa Rusya'nın demokrasi yanlısı olan ve Putin'i “politik muhaliflerini hedef almak ve suikastlar yapmakla suçlayan” Boris Nemtsov'un öldürülmesini konu alıyor.

Yasalar içinde Kırım'ın Rusya tarafından ilhakının tanınmaması ele alırken ABD'yi de Rusya'nın Kırım üzerindeki iddiasını tanımaktan men ediyor. Ancak bununla birlikte ABD Başkanına “şayet ABD'nin ulusal güvenlik menfaatlerine yönelik hayati bir durum olduğuna kanaat getirirse” bu karardan feragat etmesine izin veriyor.

Kaynak: washingtonexaminer.com

 

Haber Ara