Dolar

32,5589

Euro

34,9742

Altın

2.448,98

Bist

9.716,77

ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması tartışmaları

Filistin Devlet Başkanı Abbas:- 'ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma veya Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma yönünde atacağı herhangi bir adım siyasi sürecin geleceğini tehlikeye atar'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-03 19:39:05

ABD'nin Tel Aviv Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması tartışmaları
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma yönünde atacağı herhangi bir adımın "siyasi sürecin geleceğini tehlikeye atacağını" söyledi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre Abbas, İsrail'in Eşitlik ve Barış İçin Demokrasi Cephesi'nden bir heyeti Batı Şeria'nın Ramallah kentinde kabul etti.

Görüşme sırasında açıklamalarda bulunan Abbas, "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma veya Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma yönünde atacağı herhangi bir adım, siyasi sürecin geleceğini tehlikeye atar." dedi.

Abbas, ABD'nin bu yönde atılacağı adımın, Filistin başta olmak üzere Arap ülkeleri ve uluslararası camiada kabul edilmeyeceğini dile getirdi.

Amerikan medyasının yönetim yetkililerine dayandırdığı haberlerde, ABD Başkanı Donald Trump'ın, 6 aylık askıya alma süresi gelecek hafta sona erecek 1995 tarihli Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e Taşınmasına İlişkin Yasa'yı daha fazla bekletmeyip Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı ve Amerikan Büyükelçiliğinin ise Kudüs'e taşınmasına karar vereceği iddia edilmişti.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, geçen çarşamba, bu yönde bir adım için "erken" yorumunu yapmıştı.

Haber Ara