Dolar

32,2851

Euro

34,7454

Altın

2.395,81

Bist

10.247,75

ABD'nin intikamcı dronları görev başında iddiası gündemde

ABD’nin Suriye’de gizli amaçlarla intikam dronu görevlendirdiği iddia edildi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-08 10:03:16

ABD'nin intikamcı dronları görev başında iddiası gündemde

TİMETÜRK|ÇEVİRİ HABER

İran Devrim Muhafızları altıdan fazla ABD dronunu son yıllarda Suriye ve Irak üzerinde uçarken ele geçirdiğini öne sürmüştü. Şimdi aynı iddia The Drive adlı haber sitesi tarafından da ortaya atıldı. 

The Drive adlı web sitesinde yer alan iddiaya göre “Hükümetin belirli kurumları” Suriye'de uçan göreve sahip Q-11 ya da Predator C diye adlandırılan dronları kullanıyor. Bu konuda dron üreticilerinin açıklamalarına da yer verildi.

Ayrıca, “Biliyoruz ki hükümetin belirli kurumları için bazı gizli görevlerle bir dizi drone Ortadoğu'da ve özellikle Suriye üzerinde uçuyor” denildi.

The Drive'ın önermelerine göre ABD Hava Kuvvetleri veya CIA gibi diğer hükümet kurumları Orta Doğu ülkelerinde birçok “gizli program” altında gizli ve esnek görevler yapmak için uygun olan dronlarla Suriye ve çevre ülkelerdeki üslerden hareket ediyor.

Daha önce haberlere konu olan ve ABD'nin F-117 Nighthawk jetlerini Suriye üzerinden yakın zamanda yakın zamanda çekmesini sorgulayan ekip, intikamcı dronların düşman Suriye hava kuvvetlerinin hakimiyetindeki alanlarda keşif ve saldırı  amaçlı kullanılıyor olabildiğini duyurdu.

Kaynak: Sputniknews.com

 

Haber Ara