Dolar

32,2132

Euro

34,7303

Altın

2.454,49

Bist

10.218,58

ABD'nin Hollanda elçisi Müslüman karşıtı sözleriyle ilgili yine fikir değiştirdi

Amerika Dışişleri Bakanlığı müsteşarı iki yıl önce Amerika’nın Hollanda Büyükelçisi Pete Hoekstra’nın dışa vurduğu Müslüman karşıtı söylemlerini “onaylamadıklarını” söylese de Büyükelçi sözlerini savunmaya devam ediyor. Konuyla ilgili yaptığı bir röportajda “doğru olmayan bir açıklama… yalan haber” dedi ancak sonra “Televizyona verdiğim röportajdan pişmanlık duyuyorum. 2015’te kesin açıklamalar yaptım…Lütfen özrümü kabul edin” dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-12 12:24:31

ABD'nin Hollanda elçisi Müslüman karşıtı sözleriyle ilgili yine fikir değiştirdi

TIMETURK | ÇEVİRİ

2015 yılında bir demeç veren Hollanda Büyükelçisi Peter Hoekstra, Avrupa'da bazı yerlerin Müslümanlar nedeniyle 'girilemeyen bölgeler' haline geldiğini söylemiş, "Avrupa'da Müslüman Mülteciler işgalci olarak duruyor. Onların olduğu bölgelere girilemiyor. Bu bölgelerde arabalar yakılıyor, politikacılar öldürülüyor" demişti.

2017'de ise Hollanda'da bir televizyon programına katılan Hoekstra'ya bu sözleri sorulmuştu. Hoekstra, 'asla İslam ve Müslüman düşmanı kelimeler söylemediğini' iddia etti.

Konuya ilişkin geçtiğimiz yıl (Aralık 2017) Twitter hesabından yaptığı bir açıklamada ise bu sözleri reddettiği için özür diledi.

Press TV'nin haberine göre pek çok sosyal medya mensubu Hoekstra'nın akli dengesinin bozuk olabileceğini ima ederek, eleştirdi.

ŞİMDİ TEKRAR 'SÖYLEDİKLERİM DOĞRUDYDU' DEDİ

Middle East Eye'nin haberine göre bu sözleirni kabul eden Hoekstra  “Televizyona verdiğim röportajdan pişmanlık duyuyorum. 2015'te kesin açıklamalar yaptım…Lütfen özrümü kabul edin” dedi.

DIŞİŞLERİ TEPKİLİ

Dışişleri Bakanlığı, "Büyükelçi Müslüman göçmenlerle ilgili söyleminde hata yaptığını ve derin üzüntü duyduğunu söylese de Hoekstra hiç pişman görünmüyor. Öyle ki iki yıl önce Müslüman göçmenlerin “politikacıları yaktığını” ve hollanda'da girilemez bölgeler oluşturduklarını” iddia etmişti.

MÜSLÜMANLARLA DA BULUŞACAK

Hoekstra'ya her fırsatta basın toplantılarında söylemleriyle ilgili soru sorulmaya devam ediyor ve kendisinin Hollanda'da Müslüman toplum dahil çeşitli gruplarla biraraya geleceği Amerikan Dışişleri Bakanlığı'nca dile getirildi.

PETE HOEKSTRA KİMDİR?

 

64 yaşındaki Hoekstra, 1993'ten 2011 yılına kadar Michigan'ın 2. kongre bölgesi için ABD Temsilcisi olarak görev yaptı. Hollanda'da doğdu ve Birleşik Devletler'e üç yaşında taşındı. Hoekstra, 2016'da Donald Trump adına da çalışmıştı. 

 

Haber Ara