Dolar

32,5683

Euro

34,9289

Altın

2.425,54

Bist

9.722,09

'ABD'nin ardından İngiliz özel kuvvetleri de Suriye'den çekilecek'

The Times'tan savunma muhabiri Lucy Fisher'ın haberine göre ABD'nin Suriye'den çekilmesinin ardındna İngiliz özel kuvvetleri de bu ülkeden çıkacak.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-09 20:25:17

'ABD'nin ardından İngiliz özel kuvvetleri de Suriye'den çekilecek'

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Habere göre İngiltere hükümeti, Erdoğan ve Trump'ın Pazar günü (6 Ekim) yaptığı telefon konuşmasının ardından, dün, Beyaz Saray'dan yapılan "Suriye'den çekiliyoruz" açıklamayla gafil avlandı.

Whitehall (Birleşik Krallık hükümet merkezi) hareketi destekledi fakat bir yetkili bu hafta beklenmediğini söyledi. Öte yandan Türkiye'nin harekatı bugün 16.00'da başladı.

Haberde Trump'ın defalarca Suriye'nin kuzeydoğusundan birlikleri çıkaracağını söylediği fakat daha önce harekete geçmediği vurgulandı.

Dün gece Beyaz Saray basın toplantısında Başkan Trump, “İngiltere bu karardan çok heyecanlandı” ifadelerini kullanmıştı.

SURİYE'DEKİ İNGİLİZ VARLIĞI YENİDEN DEĞERLENDİRİLİYOR

Habere göre şu anda askeri şefler ve bakanlar Suriye'deki İngiliz özel kuvvetlerinin varlığını yeniden değerlendiriyorlar ve ABD askerlerinin tamamen geri çekilmesi durumunda İngiliz özel kuvvetleri Suriye'den çıkmaya hazır.

Spec Ops Magazine'den Eric Sof'un aktardığına göre Birleşik Krallığın, Özel Hava Servisi (Special Air Service-SAS) ve İngiliz Özel Tekne Servisi (Special Boat Service-SBS) birliklerinin de içerisinde olduğu seçkin İngiliz özel harekat kuvvetlerini Suriye'ye yerleştirdiği biliniyor.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1237662

Haber Ara