Dolar

32,3350

Euro

35,1753

Altın

2.246,58

Bist

8.718,11

“ABD kuvvetleri, Irak’tan yasal yollarla ayrılmayı reddederse silahlı direnişle çıkaracağız”

Irak'taki Şii Haşdi Şabi bünyesinde yer alan Asaib Ehli Hak Hareketi bugün yaptığı açıklamada, yasal ve diplomatik yollardan ayrılma kararını reddederse Amerikan kuvvetlerini silahlı direnişle çıkarmaya hazır olduğunu söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-16 10:58:44

“ABD kuvvetleri, Irak’tan yasal yollarla ayrılmayı reddederse silahlı direnişle çıkaracağız”

Irak'taki Şii Haşdi Şabi bünyesinde yer alan Asaib Ehli Hak Hareketi bugün yaptığı açıklamada, yasal ve diplomatik yollardan ayrılma kararını reddederse Amerikan kuvvetlerini yenmeye hazır olduğunu söyledi.

Hareketin siyasi ofis sözcüsü Mahmud el Rubeyi, "Tüm oluşumlarındaki direniş fraksiyonları, Irak hükümetinin ve halkının iradesine boyun eğmeyi reddederse Amerikan güçlerine büyük bir yenilgi tattırmaya tamamen hazır" dedi.

Sözcü Rubeyi, "Amerika Birleşik Devletleri'nin, 2011'den önce çok sayıda silah ve devasa ekipmanla savaşmaya hazır olan ve mevcut Amerikan gücü ile şu anki varlığı arasındaki farkla acı bir deneyime sahip olduğu direniş hareketleriyle doğrudan yüzleşmekten korktuğunu düşünüyorum" dedi.

Al Rubeyi, “Amerikan karşıtı direniş hareketleri için 2011'den önceki ile karşılaştırıldığında yüksek bir gelişme ve hazırlık olduğunu” söyledi.

Haber Ara