Dolar

32,5657

Euro

34,9654

Altın

2.446,71

Bist

9.716,77

Abbas: Trump’ın planı konusunda geri adım atmayız

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin Otoritesi’nin ABD Başkanı Donald Trump'ın Ortadoğu Barış Planı’na ilişkin tutumundan geri adım atmayacağını söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-03 16:29:07

Abbas: Trump’ın planı  konusunda geri adım atmayız

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin Otoritesi'nin ABD Başkanı Donald Trump'ın Ortadoğu Barış Planı'na ilişkin tutumundan geri adım atmayacağını söyledi.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın aktardığına göre Abbas, Ramallah'ta başkanlık ettiği hükümet toplantısında, ABD'nin barış sürecinde tek arabulucu olmasını reddettiğini yineleyerek, “1993'teki Oslo Anlaşması'ndan bu yana ABD olumlu bir şey yapmadı. Onlar planı geri çekmedikçe ve uluslararası meşruiyet temelinde müzakereleri kabul etmedikçe geri adım atmayacağız” dedi.

Abbas konuya dair görüşlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“Güvenlik koordinasyonunu durduracağız. ABD'liler ve İsrailliler projelerini (Yüzyılın Anlaşması) geri çekinceye kadar duruşumuzdan geri adım atmayacağız. Ya tüm haklarımızı uluslararası meşruiyet kararlarına göre alacağız ya da İsrail (işgal altındaki bölgelerde) tüm sorumluluklarını işgalci bir güç olarak üstlenmeli. Yüzyılın Anlaşması ile yüzleşmek için her düzeyde çabalarımızı sürdüreceğiz. Vizyonumuzu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) sunacağız. Filistinlileri haklarından mahrum bırakan, tüm uluslararası anlaşma ve meşruiyet kararlarını reddeden bu planı  kabul etmeyeceğimizi yineleyeceğiz.”

Yüzyılın Anlaşması'nın bir fırsat oluşturduğuna inananlara hitap eden Abbas, “İçinde olumlu bir şey yok.  Bir kişi bile 13 milyonluk bir nüfus için bu projeyi kabul edemez. Gerçek bir fırsat yok. Bize topraklarımızın sadece yüzde 11'ini veren plandaki bu fırsat nedir?” diye sordu.

Abbas, hükümete Filistin halkına, özellikle sağlık ve eğitim alanında hizmette aynı ilgi ve hızda çalışmaya devam etme çağrısında bulundu.

Arapların Yüzyılın Anlaşması konusundaki tutumuna övgüde bulunan Abbas, “Araplar yanımızda durdu. Sunduğumuz karar taslağı hakkında oybirliği ile karar alındı ve hiçbir değişiklik yapılmadan olduğu gibi kabul edildi” dedi.

Haber Ara