Dolar

32,5921

Euro

35,0097

Altın

2.450,48

Bist

9.791,36

AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

AA GÜNÜN BAŞLIKLARI

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-19 16:00:11

AA GÜNÜN BAŞLIKLARI
Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- 9. Cumhurbaşkanı Demirel, son yolcululuğuna uğurlanıyor. Demirel için ilk tören Güniz Sokak'taki evinin önünde gerçekleştirildi. Demirel için TBMM'de de devlet töreni düzenlendi. Törene, Demirel'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel ve kuvvet komutanları, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ile yüksek yargı organlarının başkanları, Bakanlar Kurulunun bazı üyeleri, eski Başbakanlardan Tansu Çiller, eski meclis başkanları Köksal Toptan, İsmet Sezgin ve Hikmet Çetin, eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ahmet Özal ile çok sayıda Demirel'in birlikte siyaset yaptığı isimler de katıldı.

- Aralarında KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu ve eski KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov, Ukrayna Parlamentosu Millletvekili ve Kırım-Tatar Meclis'i eski Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass'in de olduğu çok sayıda yabancı ülke temsilcisi de törende hazır bulundu.

- Törene katılan Süryani Ortodoks Kilisesi İstanbul ve Ankara Metropoliti Yusuf Çetin, gazetecilerin sorusu üzerine, Demirel'in arkadaşı olduğunu belirterek, "Allah rahmet eylesin, ruhu şad olsun" dedi.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, "Rahmetli Demirel, yarım asır boyunca siyasetin ve devlet yönetiminin her kademesinde ülkesine değerli hizmetler verdi" dedi.,

- Demirel için Kocatepe Camisi'nde de tören düzenlendi. Devletin zirvesinin katıldığı törende Demirel'in cenaze namazını eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz kıldırdı.

(08.57- 10.21 -11.13- 11.26-15.08-15.23) (Fotoğraflı Görüntülü)

2- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in makamında bir araya geldi.

(10.24-11.56) (Fotoğraflı Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye birlikte hükümet kurmaları halinde başbakan olması yönünde çağrıda bulunduğuna ilişkin haberlerle ilgili, "Çağrı yaptık. Dolayısıyla söylenecek fazla bir şey yok. Öncelik Türkiye'dir. Türkiye'nin çıkarlarını düşünerek bu çağrıyı yaptım" dedi.

(13.34)

4- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "CHP, MHP koalisyonu da kurulacaksa mutlaka ve mutlaka temel olan bir şartı yerine getirmesi gerekir. Türkiye'nin barışı ve çözüm süreci konusundaki görevini yerine getirmesi gerekir" dedi.

(15.05) (Fotoğraflı Görüntülü)

5- CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, gündemlerinde AK Parti'yle bir koalisyon olmadığını belirterek, "Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'nun başbakanlığında bir koalisyon istiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

(12.36)

6- MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin, HDP'nin içeriden ya da dışarıdan destek vereceği bir koalisyonda yer almayacaklarını açıkladığını belirterek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MHP ile koalisyon kurma ve Bahçeli'nin Başbakan olması önerisi için "O işin olmayacağı açık" dedi.

(12.31)

7- Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek yaşamını yitirmesine ilişkin otelin güvenlik kamerası kayıtlarının silinmesi nedeniyle açılan davada işletme sahibi Erdoğan Gözseçen ile polis memuru Hüseyin Engin beraat etti.

(15.08)

8- YÖK, üniversite tercihlerinin 6-14 Temmuz'da alınacağını, kayıtların ise 3-7 Ağustos'ta yapılacağını bildirdi.

(15.37)

9- Kurulan şirket sayısı, mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18,91 artarak 4 bin 674'ten 5 bin 558'e yükseldi. Kapanan şirket sayısı ise aynı dönemde yüzde 28,28 azalarak 870'ten 624'e geriledi.

(10.15-10.38)

10- Eski Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'in, hakkında görülen Lal Mescit operasyonuna ilişkin davaya zorla getirilmesine karar verildi.

(14.32)

11- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 25 Haziran Perşembe günü yapılacak olağan seçimli genel kurul toplantısı öncesi Yıldırım Demirören, Bülent Gürkut, Ayhan Sağaltıcı, Ümit Sırakaya, Haluk Ulusoy, Duygun Yarsuvat ve Adil Yazıcıoğlu başkan adaylığı için başvuruda bulundu.

(11.50)

12- 1. Avrupa Oyunları'nda (Bakü 2015) kadınlar 48-51 kiloda mücadele eden milli boksör Elif Coşkun, Ukraynalı Tetiana Kob'u yenerek çeyrek finale çıktı.

(13.45)

13- Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA), oyunculara ve menajerlere olan borçları nedeniyle Galatasaray, Beşiktaş ve Pınar Karşıyaka'nın aralarında bulunduğu birçok kulübe transfer yasağı getirdi.

(11.12)

14- Dünya cep telefonu piyasasına uzun yıllar liderlik eden Finlandiyalı Nokia firması 2 yıllık bir aranın ardından yeniden cep telefonu piyasasına dönmek için hazırlanıyor.

(13.14)

15- Dünyanın en yaşlı insanı kabul edilen ABD'li Jeralean Talley, 116 yaşında hayatını kaybetti.

(00.27)

Haber Ara