Dolar

32,5560

Euro

34,9632

Altın

2.458,54

Bist

9.881,12

4 yıl hapis cezası alınca mahkemede boğazını kesti

Tayvan'da uyuşturucu yetiştirdiği gerekçesiyle hakim karşısına çıkan ABD'li, 4 yıl hapis cezasına çarptırılınca mahkemede intihar etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-17 14:35:34

4 yıl hapis cezası alınca mahkemede boğazını kesti

Tayvan'da eşi ve çocuklarıyla yıllardır yaşayan ve İngilizce öğretmenliği yapan 41 yaşındaki ABD'li Tyrel Martin Marhanka'nın hayatını, narkotik polisleri tarafından evinde yetiştirdiği marijuanaların bulunmasıyla değişti. Önce işini kaybeden Marhanka, sonrasında da hakim karşısına çıktı. 

Ntv'nin haberine göre; Uyuşturucu yetiştirenlere 7 yıla kadar hapis cezasının verildiği Tayvan'ın Changhua bölgesinde hakim karşısına çıkan Marhanka, "Marijuana yetiştirmek, ülkeye marijuana ve afyon tohumu sokmak" suçlamalarıyla yargılandı.

Mahkeme, uyuşturucuları sadece kendisi için üreten ve satmayan Marhanka'ya üst sınır olan 7 yıl yerine, 4 yıl hapis cezası verilmesine hükmetti. 

MAHKEME SALONUNDA İNTİHAR

Kararı duyunca ilk tepkisini "4 yıl mı?" şeklinde veren ABD'li, daha sonra karara itiraz etmeyeceğini söyledi. 

Daha sonra cebinden sökülmüş halde 2 makas parçasını çıkaran Marhanka, "Daha fazla yaşamak istemiyorum" diyerek mahkeme salonunda birden kendi boğazını kesti. 

Hastanede kaldırılan ve yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayan Marhanka'nın bu şekilde ölmesi, ülkedeki güvenlik zaafiyetlerini de gündeme getirdi. 

Mahkeme yetkilileri, hakkında tutuklanma emri olmamasına rağmen gönüllü olarak mahkemeye gelen ABD'linin intihar edebileceğine dair hiçbir sinyal vermediğine dikkat çekti. 

GÜVENLİK ZAAFİYETİ TARTIŞMALARI

Ancak Tayvan'da geçtiğimiz yıl gardiyanları rehin alarak silahlara ulaşan ve daha sonra intihar eden 6 mahkumun ortaya çıkardığı güvenlik zaafiyetinin sona ermemesi ülkede tedirginlik yarattı.

Üzerindeki metal makas parçalarıyla dedektörden kolayca geçen ve mahkeme salonuna giren Marhanka, yeniden Tayvan'da güvenlik zaafiyetinin tartışılmasına yol açtı. 

Haber Ara