Dolar

32,5167

Euro

34,8858

Altın

2.451,84

Bist

9.885,26

1 Mart'ta İstanbul'da sokağa çıkma yasağı kalkacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 'yerinde karar dönemi' ile 1 Mart'tan itibaren normalleşme sürecine girileceğini açıklamıştı. Koronavirüs vaka sayısı ortalamasına bakılarak illerde kısıtlamaların arttırılmasına veya azaltılmasına karar verilecek. Peki 1 Mart'ta İstanbul'da sokağa çıkma yasağı kalkacak mı? İstanbul vaka sayısı ortalaması yüz binde 68 olarak ölçüldü. Yani İstanbul orta riskli sınıfına giriyor. İstanbul'da 1 Mart'ta sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılıp kaldırılmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-24 19:29:05

1 Mart'ta İstanbul'da sokağa çıkma yasağı kalkacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca "yerinde karar dönemi" ile 1 Mart'tan itibaren normalleşme sürecine girileceğini açıklamıştı. Koronavirüs vaka sayısı ortalamasına bakılarak illerde kısıtlamaların arttırılmasına veya azaltılmasına karar verilecek. Peki 1 Mart'ta İstanbul'da sokağa çıkma yasağı kalkacak mı? İstanbul vaka sayısı ortalaması yüz binde 68 olarak ölçüldü. Yani İstanbul orta riskli sınıfına giriyor. İstanbul'da 1 Mart'ta sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılıp kaldırılmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

1 Mart'ta normalleşme kademeli olarak başlıyor. Peki İstanbul'da 1 Mart'ta İstanbul'da sokağa çıkma yasağı kalkacak mı? Koronavirüs sürecinde girilen kısıtşlamalar 1 Mart itibariyle kademeli olarak kaldırılacak. İllerin haftalık vaka sayısı ortalamasına bakılarak il bazlı kararlar alınacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca normalleşme süreciyle ilgili yaptığı açıkamada “Normalleşme adımlarını titizlikle çalışıyoruz. Yerinde karar dönemi ile kademeli normalleşeceğiz. 1 Mart itibarıyla süreç belirlenen kriterler çerçevesinde, dört risk seviyesinde valilerimizin başkanlığındaki il hıfzıssıha kurullarımızla başlayacak” demişti. Buna göre, yüz binde 10'un altındaki iller (düşük riskli) mavi, yüz binde 11-35 arası (orta riskli) sarı, yüz binde 36-100 arası (yüksek riskli) turuncu ve yüz binde 100'ün üstündeki iller (çok yüksek riskli) kırmızı olarak gösterilecek. Riskli bölgelerde kısıtlamalar artarken düşük riskli illerde kısıtlamalar gevşetilebilecek.

Fahrettin_koca

1 Mart'ta İstanbul'da sokağa çıkma yasağı kalkacak mı?

İstanbul vaka sayısı ortalaması yüz binde 68 olarak ölçüldü. Yani İstanbul korona tablosunda orta riskli bir il olarak görünüyor. İstanbul'da vaka sayılarında bir miktar daha düşüş olursa sokağa çıkma yasağının kaldırılması gündeme gelebilir. İstanbul'da 1 Mart'tan sonra sokağa çıkma yasağının kaldırılacağına dair henüz bir açıklama yapılmadı. 1 Mart'tan sonra vaka sayılarına bakılarak il bazlı kararlar alınacak.

SOKAĞA_ÇIKMA_YASAĞI_İSTANBUL

Hakkari, Şırnak, Muş ve Batman'da sokağa çıkma yasağı kaldırılacak mı?

Sokağa çıkma yasakları ne zaman başlıyor?

Hafta içi yasakları saat 21:00 itibariyle başlıyor. Hafta sonu yasakları cuma akşamı 21:00'da başlayan sokağa çıkma yasağı Pazartesi günü 05:00'da sona eriyor.

15-21 ŞUBAT 2021 İL İL VAKA SAYISI ORTALAMALARI VAKA_HARİTA

Haber Ara