Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Hakkari, Şırnak, Muş ve Batman'da sokağa çıkma yasağı kaldırılacak mı?

Hakkari, Şırnak, Muş ve Batman'da sokağa çıkma yasağı kaldırılacak mı? Sağlık Bakanlığı haftalık vaka sayısı ortalamalarını yayımladı. Haritaya baktığımızda Hakkari, Şırnak, Muş ve Batman vaka sayısı ortalamaları ile en düşük durumda. Hakkari, Şırnak, Muş ve Batman'da yaşayanlar da sokağa çıkma yasağı kaldırılacak mı? sorusunu soruyor. 4 ilde (Hakkari, Şırnak, Muş, Batman) kısıtlamalar kalkacak mı? Kısıtlamalar 1 Mart'ta kalkacak mı?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-24 17:51:16

Hakkari, Şırnak, Muş ve Batman'da sokağa çıkma yasağı kaldırılacak mı?

Sağlık Bakanlığı'nın haftalık yayınladığı vaka sayısı ortalamasında Hakkari, Şırnak, Muş ve Batman dikkatleri çekti. Yerinde karar yöntemiyle kısıtlamalara il bazlı karar verileceği açıklanmıştı. Vaka sayısı ortalamasının düşük olduğu Hakkari, Şırnak, Muş ve Batman'da sokağa çıkma yasağı kaldırılacak mı? 4 ilimizde (Hakkari, Şırnak, Muş, Batman) yasaklar ne zaman kalkacak? Kısıtlamalar 1 Mart'ta kalkacak mı?

Hakkari, Şırnak, Muş ve Batman'da sokağa çıkma yasağı kaldırılacak mı?

Sağlık Bakanlığı

1 Mart'tan itibaren yerinde karar dönemiyle kısıtlamalara ve normalleşmeye il bazında karar verileceği açıklanmıştı. Vaka sayısı ortalaması da karar vermede dikkat edilecek en önemli husus olacak. Korona ortalaamsı haritasına baktığımızda Hakkari, Şırnak, Muş, Batman vaka sayısı haritasına göre yüz bin kişide yüzde 10'un altında kaldı. Hakkari, Şırnak, Muş ve Batman'da sokağa çıkma yasağı kaldırılacak mı? Hakkari, Şırnak, Muş ve Batman'da kısıtlamalar kaktı mı? Bu 4 ilimizde henüz sokağa çıkma yasağı kaldırılmış değil. 1 Mart itibari ile vaka sayılarındaki düşüş devam ederse kadameli olarak normalleşme başlayabilir. Ancak bu normalleşmede sokağa çıkma yasağı olur mu bilinmez. Hakkari, Şırnak, Muş ve Batman vaka sayısı ortalaması en düşük illerimiz arasında. 4 ilde sokağa çıkma yasağının kaldırılıp kaldırılmayacağına ilerleyen günlerde karar verilecek. 

İL İL VAKA SAYISI ORTALAMASI HARİTASI

İL İL VAKA SAYISI ORTALAMASI HARİTASI

Haber Ara