Dolar

32,3373

Euro

35,1899

Altın

2.246,00

Bist

8.718,11

YPG ve Esed rejimi arasında anlaşma imzalandı

YPG, Menbic ve Afrin bölgeleri için Esed rejimiyle yeni bir anlaşma imzaladı..

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-21 14:04:12

YPG ve Esed rejimi arasında anlaşma imzalandı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

PYD'nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) ana yapı taşını oluşturan PKK'nın Suriye kolu YPG ile Esed rejimi arasında Menbic ve Afrin bölgeleri için yeni bir anlaşma imzalandı.

MİLİS TAŞIMA ANLAŞMASI

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre YPG, Afrin'den Menbic'e ve tam tersi Menbic'den Afrin'e Esed bölgelerinden geçerek milis taşıması için anlaşma imzaladı.

Anlaşmaya göre YPG iki bölge arasında milis taşıyabilecek. Bunun karşılığında milisleri taşıyan arabalara Esed rejimi bayrağı asılacak ve milis ile silah sayısı hakkında Esed rejimine bilgi verilecek.

NSO sitesinde yer alan habere göre YPG'ye bağlı birçok milis Afrin'den çıkıp Esed bölgelerinden geçerek Menbic'e ulaştı. YPG araçlarında Esed rejimi bayrağının dalgalandığı belirtilen haberde “YPG milisleri Menbic'e ulaştığında Esed rejimi bayraklarını yırtıp attılar” denildi.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz ay Esed rejimi ile YPG arasında Rakka konusunda bir anlaşma sağlanmıştı. Anlaşmaya göre Esed rejimi Rakka'nın güney kırsalında IŞİD'e karşı ilerleme sağlayabilecek ancak YPG güçlerine yaklaşmayacaktı.

 

Haber Ara