Dolar

32,5529

Euro

34,9639

Altın

2.448,98

Bist

9.716,77

Ürdün İhvan'ından İsraille ilişkilerin kesilmesi talebi

Ürdün İhvan'ından İsraille ilişkilerin kesilmesi talebi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 20:50:23

Ürdün İhvan'ından İsraille ilişkilerin kesilmesi talebi
Ürdün Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), hükümet yetkililerine, "İsrail ile diplomatik ilişkilerin kesilmesi" çağrısında bulundu.

Ürdün İhvan'ı Genel Sekreteri Hemmam Said ile teşkilatın siyasi kanadı İslami Eylem Cephesi Partisi Genel Sekreteri Muhammed ez-Zeyud'un başkent Amman'da düzenledikleri basın toplantısında yapılan ortak açıklamada "Ürdün hükümetinin İsrail ile aralarındaki diplomatik ilişkileri kesmesini, siyasi, ekonomik, kültürel ve ziraat alanlarındaki normalleşme sürecini durdurmasını istiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Filistin halkını koruyabilmek ve Filistin topraklarının tamamının özgürleşmesi amacıyla Oslo Anlaşması'nı bırakarak direniş seçeneğine yönelebilmek için Filistinli gruplara stratejik, ulusal, sabit ve herkesi tek çatı altında toplayan bir tutumu benimseme çağrısı yapıldı.

İslami Eylem Cephesi Partisi'nin Filistin direnişine destek için yardım kampanyası başlattığı kaydedilen açıklamada, cuma günü Mescid-i Aksa ve kutsal değerlerin korunması adına Amman'da düzenlenmesi planlanan gösteriye katılım çağrısında bulunuldu.

Açıklamada ayrıca 1997'de ​İsrailli 7 kadın turisti öldürdüğü gerekçesiyle hakkında müebbet hapis cezası verilen Ürdünlü asker Ahmed ed-Dekamese'nin serbest bırakılması talep edilerek, söz konusu olayda turistlerin Ürdün'ün el-Bakura bölgesinde ibadet eden askerle alay ettiği belirtildi.

Yahudi yerleşimcilerin, Ağustos ayının başlarında Nablus'ta Filistinli bir ailenin evini kundaklamasıyla fitili ateşlenen, Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarla iyice artan tansiyon, son günlerde ağırlıklı olarak Filistinlilerin yaşadığı Doğu Kudüs, Batı Şeria ile Gazze'nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilerle ciddi boyutlara ulaştı. Ay başından bu yana İsrail saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 7'si çocuk olmak üzere 30'a yükselirken, çıkan olaylarda 6 İsrailli öldü.

Haber Ara