Dolar

32,5796

Euro

35,0088

Altın

2.459,39

Bist

9.901,66

Uluslararası Kayıp Kişiler Komisyonu'nun merkezi Hollanda'ya

Uluslararası Kayıp Kişiler Komisyonu'nun merkezi Hollanda'ya taşınacak

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-05 17:10:21

Uluslararası Kayıp Kişiler Komisyonu'nun merkezi Hollanda'ya
Bosna'daki savaş sırasında kaybolan kurbanları bulmak amacıyla 1996 yılında kurulan Uluslararası Kayıp Kişiler Komisyonu'nun (ICMP) merkezinin Hollanda'nın Lahey kentine taşınacağı bildirildi.

Hollanda Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, kuruluşundan bu yana Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da hizmet veren ICMP'nin merkezinin Lahey'e taşınmasına ilişkin anlaşmanın Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders tarafından imzalandığı belirtildi.

Bosna Hersek'te kayıp kişilerin bulunmasında önemli katkısı olan kurumun Lahey'e taşındıktan sonra Hollanda adli tıp kurumuyla ortak çalışacağı ifade edildi. ICMP'nin ayrıca Hollanda'da DNA araştırmaları yapmak üzere bir laboratuvar kurması bekleniyor.

ICMP'nin merkezinin Hollanda'ya taşınmasından mutluluk duyduğunu belirten Koenders, bunun uluslararası hukuk şehri olarak tanınan Lahey için kazanç olacağını dile getirdi.

Kurulduğu 1996 yılından bu yana Bosna Hersek'te çalışmalarda bulunan ICMP'nin çabalarıyla binlerce mağdurun cesedine ulaşıldı.

Haber Ara