Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Türkmen Dağı adım adım rejimin eline geçiyor

Türkmen Dağı düştü mü? İşte çatışmaların yoğun yaşandığı bölgede son durum...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-25 09:07:11

Türkmen Dağı adım adım rejimin eline geçiyor

TİMETÜRK I HABER MERKEZİ

Yaklaşık iki buçuk aydır yoğun çatışmaların yaşandığı Suriye'nin Lazkiye kenti kırsalında bulunan Türkmen Dağı büyük oranda Suriye rejiminin kontrolüne geçti.

Gımam ve Kızıldağ saldırıları ile başlayan süreç, Kızıldağ eteklerindeki köylerin ve kritik Burc el Kasab zirvesinin rejimin eline geçmesiyle devam ederken son bir haftada Türkmen Dağı'nda Suriye rejimi ve Şii milisler kritik bölgelere ilerledi.

Büyük kısmı Iraklı Şii milislerden oluşan rejim güçleri, Kızıldağ çevresinde bulunan Ablaklı, Gebere ve Çardaklı köylerini geçtiğimiz hafta içinde ele geçirdi. Ardından Ardından Rabia'ya (Gebelli) ilerleyen rejim güçlerinin bölgede kontrolü ele almasıyla birlikte muhalifler Reyhaniye, Gebelli, Gebere, Dervişan, Hilva, Karabacak, Saray, Ablaklı, Dağdağan, Murtlu, Kepir, Çavkaran, Dereyurt, Çardaklı ve Şeren köylerinden tamamen çekildi.

Son haftalarda muhaliflerin yaşadığı toprak kayıpları ile birlikte Türkmen Dağı'nın yaklaşık yüzde 80'lik kısmı Suriye rejiminin kontrolüne geçmiş oldu. Muhalif güçlerin kontrolünde Türkiye sınırına çok yakın kısımlar kalırken bölgeyi üç yönden çevreleyen rejim güçleri kalan kısımları da kuşatma altına almış durumdalar.

Haber Ara