Dolar

32,4030

Euro

34,7585

Altın

2.400,77

Bist

10.208,65

Cayda kaybolan avciyi arama calismalari suruyor

Cayda kaybolan avciyi arama calismalari suruyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-28 16:28:27

Cayda kaybolan avciyi arama calismalari suruyor
Bartın'da 8 gün önce Kocaçay'da kaybolan avcıyı arama çalışmaları sürüyor.

Üç çocuk babası Remzi Akardere'nin (32) bulunması için başlatılan çalışmalara Sakarya ve Bartın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden (AFAD) 2'si dalgıç 8 kişilik ekibin yanı sıra jandarma ekipleri katılıyor.

Köy sakinlerinin de destek verdiği çalışmalarda AFAD ekipleri, botla çapa yardımıyla dip taraması yapıyor.

AFAD İl Müdürü Nurhan Doğruöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 20 Ocak'ta kaybolan Akardere'nin bulunması için ilk günden itibaren çalışma yürütüldüğünü söyledi.

İlk iki gün Bartın AFAD ve Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı dalgıçlarınca yürütülen çalışmalara sonraki günlerde deniz polisleri ile Sakarya AFAD ekiplerinin de destek verdiğini anlatan Doğruöz, "Çalışmalarımızı ırmak yatağının sığ ve virajlı bölümlerinde yoğunlaştırdık. Kayıp vatandaşımızın bulunması için Sayın Valimizin de direktifleri dahilinde çalışmalara ara vermeden devam ediyoruz" diye konuştu.

Kayıp avcının ağabeyi Sezgin Akardere de yaklaşık 10 kilometrelik ırmak yatağında devam eden çalışmalardan sonuç alamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını anlattı.

Devletin tüm imkanları seferber edilerek arama çalışmalarının sürdürüldüğünü, kardeşinin bulunacağına inandıklarını belirten Akardere, "Çok zor ve acı bir durumla karşı karşıyayız. İnşallah kardeşimi bulacağız. İlk günden beri gücüm yettiğince ben de arama çalışmalarına katılıyorum. Aramaktan başka yapacak hiçbir şeyimiz yok" ifadelerini kullandı.

Yanaz köyü Kangahu Mahallesi'nde yaşayan Remzi Akardere, 20 Ocak'ta kuzeni Hüseyin Akardere (31) ile çıktığı avda, vurduğu ördeği almak için Kocaçay'a girmiş ve akıntıda kaybolmuştu.

Haber Ara