Dolar

32,5560

Euro

34,9632

Altın

2.458,54

Bist

9.881,12

Türk Hava Yollarından Moskova'ya uçuş rekoru

Türk Hava Yolları Moskova'ya günde 11 sefer düzenleyecek. Böylece Türk Hava Yollarının bir günde en çok sefer yaptığı nokta Moskova olacak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-31 10:45:30

Türk Hava Yollarından Moskova'ya uçuş rekoru

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesi ekonomik faaliyetlerin de normalleşmesini sağladı. İki ülke arasında yapılan uçak seferleri de bu olumlu adımlardan nasibini aldı. Düşürülen uçak sonrasında gerilen ilişkiler iki ülke arasındaki seyehat oranına da önemli ölçüde yansımıştı. İlişkilerin normalleşmesiyle Türk Hava Yollarıda talepleri karşılamak için harekete geçti. THY Moskova'ya koyduğu günlük 11 seferle bir rekora da imza attı.

TÜRK HAVA YOLLARI KRİZİ AVANTAJA ÇEVİRDİ

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan krizi avantaja çeviren Türk Hava Yolları, Ankara, Antalya ve İstanbul'dan Moskova'ya gerçekleştirdiği sefer sayılarını arttırarak bir günde Moskova'ya gerçekleştirdiği karşılıklı uçuş sayısını 11'e yükselterek yeni bir rekora imza attı.

11 KEZ THY YAZDI

Moskova'nın en büyük havaalanlarından Vnukovo Havaalanı'na İstanbul'dan günlük 3, Antalya'dan 6 uçuş ve Ankara'dan da haftada 2 uçuş gerçekleştiren THY'nin Vnukovo uçuş tablosunda haftanın iki günü 11 kez THY'nin adı yazıyor.

THY KISA SÜREDE TELAFİ ETTİ

Charter seferleri iznin çok geç verilmesi ve henüz charter uçuşlarına başlanmamasını fırsata çeviren THY, Türkiye-Rusya krizi süresince yaşanan yolcu kaybını çok kısa sürede telafisini yapıp artıya geçti. Özellikle Antalya'ya çok hızlı bir biçimde organize olarak günlük sefer sayısını 6'ya çıkaran THY'nin önümüzdeki günlerde Antalya'ya bir sefer talebi daha olduğunu ve günlük sefer sayısının 7'ye yükseleceğini belirten Vnukovo Havaalanı yetkilileri de yaşanan bu trafikten son derece memnun.

UÇUŞLAR SADECE MOSKOVA'YA DEĞİL

Rusya'dan toplam on şehirden Türkiye'ye karşılıklı sefer düzenleyen THY, Moskova haricinde St. Petersburg, Kazan, Ufa, Eketerinburg, Stavrapol, Astrahan, Soçi, Rostov ve Novosbirsk'e uçuş gerçekleştiriyor.

Haber Ara