Dolar

32,5839

Euro

35,0281

Altın

2.461,49

Bist

9.883,44

TÜRAP fuarında terör lanetlendi

3. Türk Arap, Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı ve 2. Türk Arap, Ev Tekstili, Dekorasyon, İç Mimari, Mobilya Fuarının açılışı töreninde, İstanbul'daki hain saldırıda hayatını kaybeden şehitler anılarak, terör lanetlendi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-13 16:45:51

TÜRAP fuarında terör lanetlendi
3. Türk Arap, Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı ve 2. Türk Arap, Ev Tekstili, Dekorasyon, İç Mimari, Mobilya Fuarının açılışı töreninde, İstanbul'daki hain saldırıda hayatını kaybeden şehitler anılarak, terör lanetlendi.

Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği (TÜRAP) desteği ve 22 Arap ülkesinden 500'e yakın iş adamının katılımıyla, 3. Türk Arap, Yapı, İnşaat Malzemeleri ve Teknolojileri Fuarı ve 2. Türk Arap, Ev Tekstili, Dekorasyon, İç Mimari, Mobilya Fuarının açılışı gerçekleştirildi. 12-15 Aralık tarihleri arasında açık kalacak olan fuara, binlerce kişi katıldı.

"Büyük zorlukları aşarak bu günlere geldiğimiz ortadadır"

Açılışta konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, ülkemizin olağanüstü günlerden geçtiğini vurgulayarak, "Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız ve milletvekillerimiz adına şunu söyleyebilirim; biz hem dünya barışı için, hem ülkelerimizin barışı için her türlü desteğe hazırız. Bizler, elimizden gelen her türlü desteği sizlere vermeye her zaman hazırız. Bu fuar, ülkelerimiz için gerçekten çok önemli. Zamanlaması böyle bir güne denk geldi; fakat, buradan çıkacak sonuçlar, bu tür olayların hiç bir yerde yaşanmaması için katkı sağlayacak sonuçlar olacaktır. Buna yürekten inanıyoruz. Dünya tarihine ve kendi ülkelerimizin tarihine baktığımızda, ne kadar büyük zorlukları aşarak bu günlere geldiğimiz ortadadır. Onun için bu zorlukları görerek bu günlere çok daha sıkı sarılıyoruz. Bugün elde ettiğimiz kazanımları kimsenin bozmasına da izin vermeyeceğiz. Bizim hiç kimseye verecek toprağımız yok. Bundan sonra teröre vermek istediğimiz, verebileceğimiz ya da vermemek için tüm gücümüzü göstereceğimiz, koruyacağımız bir ülkemiz var. Bildiğiniz gibi, dünyanın hiçbir yerinde terör sıfırlanamıyor. Ama terörün adeta sıfır olduğu günlerin yakın olduğuna inanıyorum. Sizlere bugün, daha keyifli bir şeyler söylemek isterdim. İnanıyorum ki, hepinizin duyguları aynı. Dünyada ve ülkemizde büyük acılar yaşanmakta. Bu acılara hep beraber dur diyelim. Bu toplantının, buna bir vesile olmasını diliyorum" diyerek duygularını dile getirdi.

"Ortak ekonomiyi desteklememiz gerekir"

Çeşme'deki iki fuarın birden organizasyonunu üstlenen TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar, İstanbul'daki hain saldırıda ve terör saldırılarında hayatlarını kaybeden tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Türkiye'nin zor günlerine dikkat çekerek, ortak ekonominin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Attar, "Ortak ekonomiyi desteklememiz gerekir. TÜRAP, her türlü projelerini, Türk-Arap iş adamları için sunmaktadır. Türk-Arap ülkeleri arasında işbirliğinin güçlenmesi için çalışmaktayız. İşbirliğimizin başarılı olacağına inanıyorum. Organizasyonunu yaptığımız her iki fuarın da ana hedefi, yurt içindeki sektör üreticilerini, yurt dışı alım heyetleri ile bir araya getirip, sektörel bazda ticari bir platform oluşturmaktır. Fuarımızın hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

"İlişkilerini daha da geliştirmek için tüm koşullar mevcuttur"

Müteahhitler Federasyonu Genel Başkanı Necip Nasır da, tarihten gelen köklü bağların olduğu Arap ülkeleri ile Türkiye arasında, son yıllarda giderek artan ticari ve ekonomik ilişkilere dikkat çekti. Nasır, "Akdeniz'in yıldızı İzmir iş dünyası ile Arap iş dünyasının işbirliği ve İzmir'de Arap kardeşlerimizin yatırımı tercih etmeleri, ülkelerimize büyük kazanımlar sağlayacaktır. İzmir, Ege Bölgesi ve Türkiye'nin lider kentlerinden biri olarak, sosyoekonomik açıdan uluslararası üne sahip, çok yönlü bir çekim merkezi konumundadır. İzmir, çok önemli bir üretim ve ticaret merkezi olup, tarıma elverişli, verimli arazileri ile, zengin tarımsal üretim ve hayvancılık yanında inşaat sanayisinde de gelişmiş önemli bir metropol ildir. Rüzgar enerji santralleri kurulabilecek rüzgar potansiyeline sahip alanları mevcuttur. Güneş enerjisi santralleri kurulabilecek güneş değerlerine sahip durumdadır. Turizm, tarım ürünleri, otomotiv, yedek parça, inşaat, inşaat malzemeleri ve diğer alanlarda, Arap ülkeleriyle mevcut ilişkilerini daha da geliştirmek için tüm koşullar mevcuttur" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından büyükelçilere, milletvekillerine ve Türk-Arap işbirliğinin gelişmesine katkıda bulunanlara plaketler verildi. Toplu fotoğraf çekiminin ardından da fuar açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra protokol üyeleri stantları gezdi.

Açılış törenine ayrıca, İzmir Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, ve çok sayıda Arap ülkesi büyükelçisi ile iş adamları katıldı.

Haber Ara