Dolar

32,3715

Euro

34,9952

Altın

2.325,99

Bist

9.097,82

Tunuslu baba oğlunu IŞİD’den almak için geliyordu...

Atatürk Havalimanı’ndaki saldırının kurbanlarından biri olan Tunuslu baba Fathi Bayoudh, İstanbul'a IŞİD’e üye olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan oğlunu almak için gelmişti...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-30 12:01:34

Tunuslu baba oğlunu IŞİD’den almak için geliyordu...

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Al Jazeera'nin AFP, Reuters ve Al Arabiya'dan derlediği habere göre
İstanbul'da Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen canlı bomba saldırılarında hayatını kaybeden Tunuslu baba Tuğgeneral Doktor Fathi Bayoudh, IŞİD'e katılmak için İstanbul'a gelen 30 yaşındaki oğlunu kurtarmak umuduyla İstanbul'a geldi...

Oğlu'nun Türk askerleri tarafından yakalandığını ve burada tutuklandığı belirtilirken haberde beyanlarına yer verilen Tunuslu güvenlik kaynağı, “Bayoudh, kız arkadaşıyla birlikte IŞİD'e katılan oğluyla görüşmek için Türkiye'ye gelmişti. Kız arkadaşı da kendisi gibi Tıp Fakültesi'nde okuyordu” dedi.

OĞLUNU ALMAYA GELDİ

Uzun zamandır oğlunu IŞİD'den ayrılmaya ikna etmeye çalışan baba sonuçta bunu başarmıştı. Babasıyla Tunus'a dönmeyi kabul ettiğini belirten oğlunu İstanbul'a gelip almak için statüsünü kullanarak Tunus ve Türk makamlarıyla görüşen baba Bayoudh'a izin verildi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

CNN'in haberine göre Tunuslu yetkililer Bayoudh'un oğlunun babasının cenazesi ile Tunus'a gönderilmesi için girişimlerde bulunuyor.

NE OLMUŞTU?

28 Haziran'da İstanbul Atatürk Havalimanı'na düzenlenen saldırıda 42 kişi ölmüştü. Başbakan Binali Yıldırım saldırının sorumluları hakkında, “Güvenlik güçlerimizin yaptığı tespitlerde emareler IŞİD'i işaret etmekle beraber bu konuda çalışmalar halen devam etmektedir” demişti. Ölenlerden 5'i Suudi, 2'si Irak, 1'i Tunus, 1'i Özbekistan, 1'i Çin (Doğu Türkistan), 1'i İran, 1'i Ukrayna, 1'i de Ürdün vatandaşı. Bunlardan 3'ü çifte vatandaşıydı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara