Dolar

32,5181

Euro

34,9863

Altın

2.436,59

Bist

9.716,77

TİKA Başkanı Çam, Ahıskalı Türkleri ziyaret etti

TİKA Başkanı Çam, Ahıskalı Türkleri ziyaret etti

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-26 22:01:59

TİKA Başkanı Çam, Ahıskalı Türkleri ziyaret etti
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam, Kırgızistan'daki Ahıska Türkleri ile bayramlaştı.

Çam ve beraberindeki heyet, TİKA Bişkek Program Koordinatörlüğü'nün çalışmalarını yerinde incelemek, Türk Kızılayının kurban etlerinin dağıtım çalışmalarına katılmak ve Ahıskalı Türklerle bayramlaşmak için Kırgızistan'a iki günlük çalışma ziyareti düzenledi.

Serdar Çam, ülkenin kuzeyinde Ahıska Türklerinin yoğun olarak yaşadığı Çuy bölgesinde geçen haftalarda TİKA'nın ana yurtlarını ziyaret etmek üzere Gürcistan'a götürdüğü yaşlı kadınlarla bir araya geldi.

Türkiye'nin Ahıska Türkleri başta olmak üzere bütün soydaşlarını yakından takip ettiğini anlatan Çam, "Siz gerçekten çok özel insanlarsınız. Amerika'da bile Ahıskalıların ne kadar başarılı olduklarını, oradaki yerli halkın ve komşuların nasıl memnun olduğunu duyuyorum" diye konuştu.

-Türkiye'ye teşekkür

Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Raşad Şamilov da Türkiye'nin Ahıskalı Türklere verdiği desteği son 10 yılda yakından hissettiklerini belirtti.

Şamilov, şunları söyledi:

"Ahıskalılar, acılar ve sıkıntılar görmüş bir toplumdur. Biz iyiliğin kadrini bilen toplumuz. Sovyetlerin tüm engellemelerine rağmen, Türklüğümüzü, dilimizi ve dinimizi unutmadık. Bugüne kadar gerçek bir Türk gibi yaşıyoruz. Adet ve kültürümüzü ayakta tutuyoruz. Biz, Türkiye'yi seviyoruz. Türk devletine teşekkür ediyoruz."

Programın sonunda yetkililer, anavatanı Ahıska'yı ziyaret eden yaşlı kadınlara, Türk Kızılayının hazırladığı kurban eti paketlerini dağıttı ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra, Çam ve beraberindeki heyet, Çuy bölgesinde Ahıskalıların yoğun yaşadığı Keneş köyüne giderek, TİKA Bişkek Program Koordinatörlüğü tarafından üç ay önce açılışı yapılan kesintisiz içme suyu ulaştırma projesini inceledi.

Haber Ara