Dolar

32,5964

Euro

34,7768

Altın

2.408,59

Bist

9.645,02

'Tel Abyad’da kanton değil, özyönetim ilan edildi'

Kobani Kantonu Eş Başbakanı Enver Müslim, Reuters’ın haberini yalanlayarak Tel Abyad’da demokratik özyönetim ilan edildiğini açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-21 17:49:06

'Tel Abyad’da kanton değil, özyönetim ilan edildi'

Diken'e konuşan Müslim, IŞİD'ten temizlenen Gre Spi'de (Tel Abyad) özyönetim ilan edildiğini söyledi. Bir Arap ve bir Kürtten seçilecek eş başkanların yöneteceği kent, politik olarak PYD'nin yönetimindeki Kobani kantonuna bağlı olacak.

Gre Spi, Suriye'nin kuzeyindeki Kürt bölgesi Rojava'nın, üç kantonundan ikisi olan Kobani ve Cizire'nin arasında yer alıyor. İki kanton arasında stratejik bir pozisyonda bulunan kent, 15 Haziran'da düzenlenen operasyonla IŞİD'ten alınmıştı. Böylece iki kanton arasındaki bağ sağlanmış oldu.

Reuters bugün Tel Abyad ile ilgili haberi, yeni bir kanton kurulduğu yönünde duyurmuştu.

Cerablus alınırsa tüm kantonlar bağlanacak

Müslim, ayrıca YPG ve ABD önderliğindeki koalisyon güçlerinin Afrin ve Kobani kantonları arasında yer alan Cerablus'a operasyon hazırlığında olduğunu da yineledi. Cerablus'un da IŞİD'ten alınması halinde Rojava'daki tüm kantonların arasındaki bağlantı sağlanmış olacak.

Kobani lideri ayrıca, IŞİD için stratejik önemi olan başkent Rakka'ya da Cerablus'tan sonra bir operasyon yapılacağını söyledi.

Haber Ara