Dolar

32,5800

Euro

34,9933

Altın

2.452,38

Bist

9.716,77

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-04 23:12:43

Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamalara tepkiler
Sivas'ta bir grup, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki uygulamaları protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Sivas Ülkü Ocakları üyeleri, 50. Yıl Kavşağı'na kadar slogan atarak yürüdü.

Burada, grup adına konuşan Ülkü Ocakları Sivas Şube Başkanı Turan Gazi Yalçındağ, Çin işgali altındaki "Doğu Türkistan"da uzun yıllardan beri zulmün devam ettiğini söyledi.

Yalçındağ, Çin'in, "Doğu Türkistan"ın demografik yapısını değiştirmek için her türlü vahşeti yaptığını belirterek, "Modern dünyanın gözleri önünde Uygur Türklerine sistematik olarak işkence etmekte, söz konusu Doğu Türkistan olduğunda insan hakları beyannameleri herhangi bir hüküm teşkil etmemektedir" dedi.

"Doğu Türkistan"da Türk varlığı ve Türk izlerinin silinmeye çalışıldığını ifade eden Yalçındağ, "Çin polisi tarafından 28 soydaşımız acımasızca şehit edilmiştir. İşgalci Çin yönetiminin keyfi ve yargısız infazlarına bir yenisi daha eklenmiştir. Ne vahimdir ki yine söz konusu Müslüman Türk olduğunda uluslararası sivil toplum kuruluşları lal olmuş, ileri demokrasi aşkları için üç maymun oynamaktadır" ifadesini kullandı.

Yalçındağ, ülkücüler ve ülkü ocaklarının, "Doğu Türkistan" davasının savunucusu olmaya devam edeceğini belirterek, "Gök bayrağı tıpkı al bayrak gibi namusları bileceklerdir. Son ülkücü nefesini vermediği ve kanımızın son damlası akmadığı sürece Doğu Türkistan sevdamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Acılarını yüreğimizde hissedecek, dertlerini derdimiz kabul edeceğiz" diye konuştu.

İstiklal Marşı'nı okuyan grup, daha sonra Çin bayrağı yaktı.

Haber Ara