Dolar

32,5816

Euro

35,0157

Altın

2.461,25

Bist

9.906,49

Rusya'nın en ünlü gazetesinin yayını durduruldu

Tacikistan'da 10 yıldır yayınlanan Rusya'nın ünlü 'Komsomolskaya Pravda' (KP) gazetesinin yayını durduruldu

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-22 17:45:09

Rusya'nın en ünlü gazetesinin yayını durduruldu

Tacikistan'daki "Aile" Mediaholding şirketinin 10 yıldır yayınladığı Rusların ünlü "Komsomolskaya Pravda" (KP) gazetesinin yayınını durdurduğu bildirildi.

"Interfax" ajansına göre, Tacik şirketinin başkanı Şerif Hamdampur, KP gazetesi muhabiri Sergey Ponomarev'in ülkesi hakkında kaleme aldığı yazısını milleti için bir hakaret olarak nitelendirdi.

Rus gazetecinin yazısında Tacikistan nüfusun neredeyse yarısının Rusya'da çalıştığı ve Dünya Bankası verilerine göre, ülkenin GSYİH'nın neredeyse % 50'sini Tacik göçmen işçilerin ülkelerine gönderdiği dövizlerden oluştuğu belirtilmişti.

'PONOVAREV'İN YAZISI KALDIRILMADAN BU GAZETE YAYINLANAMAZ'

Buna karşılık Duşanbe yönetiminden çok sinirli açıklamalar geldi. Tacik yetkililer bu yazıya resmi olmayan tepkiler yanında Rusya'yı resmi nota vermekle de tehdit ettiler. Onlar KP gazetesindeki Sergey Ponomarev'in yazısı kaldırılmadan, bu gazetenin Tacikistan'da yayımlanmayacağını da bildirdiler.

Rus gazeteci Ponomarev ise yazısının Tacikistan'ı yönetenler için bir ayna rolünü üstlendiğini ve Tacikistan'ı yönetenlerin bu aynada gördüklerine çok sevinmediklerini belirtti.

Ponorev, "Ülke tüm alanlarda kriz içinde ve ben aniden onları gerçeği söyledim, onların beklediği yaltaklığı yapmadım. Onlar da bana kızdılar. “Komsomolskaya Pravda" yı kapatmakla onlar neyi elde edecekler? Kendileri hakkında gerçekleri okumamak için Tacik yetkililerin interneti kapatmaları lazım. Bunun yanında Rusya'da çalışan Tacik nüfusun yarısı gerçekleri kendi gözleri ile görmekte.” dedi.

Haber Ara