Dolar

32,5245

Euro

34,7521

Altın

2.490,25

Bist

9.524,59

(Özel Haber) Şehidin ismi kütüphaneye verildi

Hakkari'deki çatışmada şehit olan Astsubay Mekan Şahin'in babası, oğlunun adının verildiği okul kütüphanesinde duygulu anlar yaşadı. Oğluyla gurur duyan baba Veysel Şahin, 'Vatanını; çocuğu ve eşinden daha çok sevdi ki onları bırakıp bu uğurda şehit oldu ve bu vatana sahip çıktı' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-07 13:22:26

(Özel Haber) Şehidin ismi kütüphaneye verildi
Hakkari'deki çatışmada şehit olan Astsubay Mekan Şahin'in babası, oğlunun adının verildiği okul kütüphanesinde duygulu anlar yaşadı. Oğluyla gurur duyan baba Veysel Şahin, "Vatanını; çocuğu ve eşinden daha çok sevdi ki onları bırakıp bu uğurda şehit oldu ve bu vatana sahip çıktı" dedi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde üs bölgesinde çıkan çatışmada arkadaşına yardım ederken hayatını kaybeden, evli ve 1 çocuk babası şehit Astsubay Mekan Şahin adına Çankaya İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde şehidin adıyla bir kütüphane açıldı. Şehit Kütüphaneleri Topluluğu tarafından kurulan kütüphanenin açılışında Okulu Müdürü Ümit Emre Çiçek, Çankaya Milli Eğitim Şube Müdürü Şerafettin Delialioğlu ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç'ın yanı sıra; şehidin anne babası, eşi ve devre arkadaşı bulundu.

Oğlunu kelimelere sığdıramayacağını ifade eden şehidin babası Veysel Şahin, "Herkes tarafından takdir edilen, yardımsever bir evlattı. Vatanı için canını feda etti. 'Ben düşmezsem, biz düşmezsek kim bu vatana sahip çıkar' dedi bana. Ben çocuğumla gurur duyuyorum. Vatanını; çoluğu çocuğu, eşinden daha çok sevdi ki onları bırakıp bu uğurda şehit oldu ve bu vatana sahip çıktı" şeklinde konuştu.

Hayırlı bir evlat yetiştirmenin gururunu yaşadığını belirten anne Sevgi Şahin'de göz yaşlarına hakim olamadı.

"Amacımız tüm illerimizde şehitlerimizin adına okullarımıza kütüphane kazandırmak"

Kütüphanenin kuruluşunu koordine eden şehidin devre arkadaşı Sercan Kürklü, "Bugün burada şehidimizin devre arkadaşları ve Şehit Kütüphaneleri Topluluğu ile açtığımız 27'inci kütüphane. Topluluğumuz şehidimizin devre arkadaşlarıyla oluştu daha sonrasında ise sosyal medyada yayılarak günden güne büyüdü. Tamamen gönüllülük esasına bağlı, okullarımızda şehitlerimizin adının yaşaması için kütüphaneler kuruyoruz. Amacımız tüm illerimizde şehitlerimizin adına okullarımıza kütüphane kazandırmak. Bu kütüphanenin manevi anlam olarak mekanlara sığmayan kardeşim Mekan Şahin adına olması açısından değerli. Tek derdi vatan, millet, bayrak olan ve bunun için savaş veren kahramanlardan bir tanesi. Bu coğrafyada kahramanlar bitmez ve destan yazar bizler de bu destanları okuruz, bu okulda da Mekan Şahin'in destanını okuyacağımız için de ayrı bir onur duymaktayız" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmaları ve kurdele kesiminin ardından, davetliler kütüphaneyi gezdi.

Haber Ara