Dolar

32,5766

Euro

35,0001

Altın

2.459,65

Bist

9.897,85

Müslim: Rusya Suriye'deki hedefleri buldu

PYD Eş Genel Başkanı Salih Müslim, Rusya'nın Suriye'deki terörist gruplara yönelik hava operasyonlarının hedefini bulduğunu söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-05 17:48:18

Müslim: Rusya Suriye'deki hedefleri buldu

PYD Lideri Salih Müslim, RİA Novosti'ye yaptığı açıklamasında Rusya'nın silahlı gruplara yönelik saldırılarının nihayetinde Suriye'deki krizin siyasal çözümüne de yardımcı olacağını umduklarını belirtti.

"RUSYA'NIN OPERASYONLARI HEDEFİ BULAN SALDIRILAR"

Rus jetlerinin operasyonlarını da etkili ve hedefini bulan saldırılar olarak gördüklerini ifade eden Müslim, ''Suriye'de terörizmi destekleyen ülkelerin basın kuruluşlarının verdiği gürültülü tepkiler de bunu (operasyonların işe yaradığını) kanıtlamış oldu'' dedi.

"RUSYA YPG İLE AKTİF İŞBİRLİĞİ YAPABİLİRDİ"

''Rusya Suriye'deki operasyonlarında, IŞİD'le çarpışmalara hazırlıklı olduğunu önceden kanıtlamış olan YPG ile aktif olarak işbirliği yapabilirdi'' diyen Müslim, Kürt güçlerin ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonla koordinasyon içinde olmasının Rusya ile işbirliği yapılmayacağı anlamına gelmediğini de söyledi:

"Kürtler şu anda uluslararası koalisyonlar işbirliği yapıyor. Elbette Kürtlerin ve koalisyonun terörizme karşı verilen bu mücadelede Rusya ile işbirliği yapmasını istiyoruz. Tüm tarafların bu kötülük karşısında birleşmesini istiyoruz."

Haber Ara