Dolar

32,3669

Euro

34,9585

Altın

2.324,59

Bist

9.079,97

Mihrabat Yayınları yayım hayatına başladı

Mihrabat Yayınları yayım hayatına başladı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-29 10:16:01

Mihrabat Yayınları yayım hayatına başladı
Damla Yayın Grubunca kurulan Mihrabat Yayınları, tarih, kültür, sanat, edebiyat ve medeniyet konulu yayınlarıyla kitapseverlerle buluşacak.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Damla Yayın Grubunca 29 Mayıs'ta İstanbul Cağaloğlu'nda kurulan Mihrabat Yayınları, edebiyatçı yazar Mehmet Nuri Yardım'ın genel yayın yönetmenliğinde yayım hayatına başladı.

Tarih, kültür, sanat, edebiyat ve medeniyet konulu kitaplar yayımlayacak yayınevi, 1970'lerin sevilen yazarı Cavit Ersen'in vefatından 13 yıl sonra, "Ertuğrul Gazi Oğlu Osman Gazi" ve "Osman Gazi Oğlu Orhan Gazi" tarihi romanlarını ramazan ayında yayımlayarak okuyucuyla buluştu.

- Cavit Ersen

Roman yazarı Ersen, 29 Mart 1921 tarihinde Adana'da doğdu. İlk yazısı henüz 17 yaşındayken Yeni Adana gazetesinde yayımlanan Ersen, daha sonra İstanbul'a geldi. Çeşitli gazete ve dergilerde muhabirlikten, şefliğe, yazı işleri müdürlüğünden başyazarlığa kadar hemen hemen her kademede görev yapan Ersen'in ilk milli eseri, "Çeteler" oyunu, 9 Ocak 1949'da Adana'da sahnelendi. Yazar, 21 Ocak 2003'te hayatını kaybetti.

Gazetelerde yayımlanan ilk iki romanı "Semiramis" ve "Ruhsuz Gece" olan yazarın, kitapları ise "Günahkar Sokaklar", "Aşkın Gözyaşları", "Kızıl Zindanlar", "Kara Zindanlar", "Zindanlar", "Osman Gazi", "Orhan Gazi", "Selahaddin-i Eyyubi", "Murad Hüdavendigar", "Fatih Sultan Mehmet" ve "Battal Gazi".


VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara