Dolar

32,5631

Euro

34,9938

Altın

2.449,25

Bist

9.716,77

Manisa'daki trafik kazası

Manisa'daki trafik kazası

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-06 11:49:46

Manisa'daki trafik kazası
Memur-Sen, mevsimlik tarım işçilerinin ikametgahlarından çalışacakları yerlere ve tarladan konaklama mahalline ulaşımları esnasında yol güvenliklerinin sağlanması gerektiğini bildirdi.

Memur-Sen'den yapılan açıklamada, Manisa Gölmarmara'da asma yaprağı toplamaya giden işçileri taşıyan açık kasa kamyonet ile tırın çarpışması sonucu hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı dileğinde bulunuldu.

Mevsimlik işçiliğin çalışma şartlarının insani koşullara uygun hale getirilmesi için bir çalışma yapılması gerektiği belirtilen açıklamada, ulaşım, barınma, eğitim, sağlık, güvenlik, iş ve sosyal güvenlik koşullarının iyileştirilmesinin önemine işaret edildi.

Mevsimlik gezici tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayat koşullarının çok boyutlu bir bakış açısıyla belirlenmesi, sorunların çözümü için derhal adım atılması gerektiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Göç mevsiminde mevsimlik gezici tarım işçilerinin ikametgahlarından çalışacakları yerlere ve tarladan konaklama mahalline ulaşımları esnasında yol güvenlikleri sağlanmalıdır.

İl ve ilçe giriş çıkışlarında, trafik denetimleri arttırılmalı, mevsimlik gezici tarım işçilerinin taşındığı otobüs ve minibüslerin yetki belgeleri ile zorunlu sigortalarının bulunup bulunmadığı, araçların trafiğe uygun olup olmadığı, taşıma kapasitesinin üzerine çıkılıp çıkılmadığı, sürücülerin araç kullanma ve dinlenme sürelerine uyup uymadıkları çıkış yaptıkları illerden başlamak üzere, güzergah üzerinde titizlikle kontrol edilmelidir. Mevsimlik gezici tarım işçilerinin yeterli, güvenli ve sağlıklı konaklama alanlarında barınmaları da sağlanmalıdır."

Haber Ara