Dolar

32,5737

Euro

34,9499

Altın

2.445,59

Bist

9.716,77

Komünist Partili belediye nohut hasadına başladı

Türkiye'de Komünist Parti'nin kazandığı tek belediye olan Tunceli'nin Ovacık ilçesinde geliriyle öğrencilere burs verilen nohutların hasadı başladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-31 12:12:08

Komünist Partili belediye nohut hasadına başladı

Türkiye'nin tek Komünist Partili belediyesi Ovacık Belediye Başkanlığı tarafından 50 dönümlük arazi üzerine ilkbahar mevsiminde ekilen nohutların hasadı başladı.

Koyungölü köyü yazısı üzerinde ekili olan nohutları, gönüllü çalışan vatandaşlarla birlikte biçen Türkiye Komünist Partisi (TKP) Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, tarımsal çalışmaların belediye bünyesinde geçen yıl deneme amaçlı ilk defa yapıldığını söyledi.

Başkan Maçoğlu, açıklamada, geçen yılki tarımsal çalışmaların daha çok belediyeye yönelik yapıldığını dile getirdi. Başkan Maçoğlu, "Bu süreci bir önceki yıla göre biraz daha düşürdük, daralttık. Çünkü, halktan bir talep olmaya başladı. Daha çok üreticiyi destekleme kararı almıştık. Geçen yıla göre bir beş kata yakın üreticinin daha da fazlalaştığı, tohum ve mazot desteğiyle desteklendiği ve daha çok üreticiyi bu işin içine koyarak, belediye olarak bu işin içinden çıkmaya çalışıyoruz" dedi.

"91 ÖĞRENCİYE BURS VERDİK"

Birçok iş adamı, akademisyen, öğretmen ve emekli vatandaşların desteği ile 91 öğrenciye burs verdiklerini de ifade eden Başkan Maçoğlu, şöyle devam etti:

"Bu seneki burslar, geçen seneki gibi devam edecek. Onur Tarih Eğitim Vakfı üzerinden 74 öğrenciye burs veriyorduk. Bu öğrenciler arasından 14 tanesi mezun oldu. 60 öğrenci var. Bu sene konuşmalarımızla 10 öğrenciyi Onur Tarih Eğitim Vakfı'na vereceğiz. Birkaç şirket var. 10'ar öğrencide oraya vereceğiz. Bir 10 öğrenciye de bizim desteklerimizle ve toplamda otuz öğrenciye kadar burs vereceğiz. Tabi bu sene Ovacık'ta 30 öğrenci üniversiteyi kazanacak mı onu bilemiyoruz. Ama, ona yakın bir öğrenci grubu var. Hozat, Nazmiye ve Mazgirt'te tespit ettiğimiz bursa ihtiyacı olan birkaç öğrencimiz var. Onlarla da bir dayanışma içerisine gireceğiz

Haber Ara