Dolar

32,5516

Euro

34,9584

Altın

2.448,15

Bist

9.716,77

Irak'taki çatışmalar

Irak'taki çatışmalar

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-06 22:45:09

Irak'taki çatışmalar
Irak'ın Enbar vilayetinde terör örgütü DAEŞ militanları ile silahlı aşiret grupları arasında çıkan çatışmalarda, 17 kişinin öldüğü bildirildi.

Enbar'daki El-Bunamer aşireti şeyhi Naim el-Kaud, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAEŞ militanlarının Enbar'a bağlı Beravne nahiyesine saldırdığını, saldırının ardından örgüt üyeleri ile aşiret grupları arasında şiddetli çatışmaların yaşandığını belirtti.

Kaud, çatışmalar sırasında bölgedeki Irak güvenlik güçlerinin çekilmesi nedeniyle yalnız kalan aşiret gruplarından 17 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin yaralandığını ifade etti.

Irak hükümetine seslenen Kaud, hükümetten Beravne nahiyesinin kurtarılması için müdahale etmesini ve DAEŞ'e karşı mücadele eden gruplara silah ve mühimmat göndermesini talep etti.

Kaud, Irak ordusundan ise Beravne yakınlarındaki DAEŞ mevzilerini bombalama çağrısında bulundu.

Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Irak ordusuyla Peşmerge birlikleri, DAEŞ'in elindeki bölgeleri geri almak için operasyonlar düzenlerken, ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de hava saldırılarıyla Irak güçlerine destek veriyor.

Haber Ara