Dolar

32,5376

Euro

34,9546

Altın

2.456,62

Bist

9.879,56

Güney Afrika'da işçi eylemi

Güney Afrika'da işçi eylemi

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-07 18:26:51

Güney Afrika'da işçi eylemi
Güney Afrika Cumhuriyeti'nin yasama başkenti Cape Town'da binlerce işçi son dönemlerde artan işten çıkarılmaları, toplu taşıma ve taşeronluğu protesto etmek için yürüyüş düzenledi.

"Dünya Saygın İş Günü" dolayısıyla Güney Afrika İşçi Sendikaları Kongresi (COSATU) önderliğinde bir araya gelen işçiler, Keizersgracht Caddesi'nden parlamento binasına yürüyerek hükümete seslerini duyurmaya çalıştı.

İşçilerin, ellerinde "Yoksulluğa, işsizliğe ve eşitsizliğe son, ya organize ol ya da aç kal", "Herkes için saygın iş", "Yasallaştırılmış asgari ücret isteriz" yazılı dövizlerle sloganlar attıkları görüldü.

Afrika Ulusal Kongresi'nde (ANC) araştırmacı olan Muhammed Khaled Sayed, yaptığı konuşmada, hükümetin işçilerin taleplerine kulak vermesi gerektiğini, işçilerin ihtiyaçları üzerine politika üretilmesi gerektiğini belirtti.

Yürüyüşe katılanlardan Suzlin Michaels, AA muhabirine, son zamanlarda artan işten çıkarılmalara karşı çıkmak için burada bulunduğunu söyledi.

Toplu taşımada çok sıkıntılar yaşadığını, sürekli gecikmelerin yaşandığını söyleyen Matthew Mabece, komisyonculuğa da karşı çıktıklarını, sorunların hükümet tarafından çözülmesi gerektiğini ifade etti.

Lan Mangenga ise bugün işçileri desteklemek için protestoya katıldığını, asgari ücretin artması ve sağlık sigortasının iyileştirilmesini talep ettiklerini dile getirdi.

Haber Ara