Dolar

32,3352

Euro

35,0901

Altın

2.234,39

Bist

8.733,32

Erşat Salihi: Bize silah lazım

ABD, İran ve emperyalistlerin, Peşmerge ve Haşdi Şabi gibi unsurları silahlandırıp Türkmenler’in üstüne saldığını belirten ITC Başkanı Erşat Salihi, Türkmenler’in kendilerini savunmak için silaha ihtiyaç duyduğunu söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-22 11:02:44

Erşat Salihi: Bize silah lazım

IŞİD ile mücadele gerekçesiyle ABD öncülüğündeki emperyalistlerin, Irak ordusu, Peşmerge ve İran destekli mezhepçi terör örgütü Haşdi Şabi'nin başlattığı Telafer operasyonu karşısında bölgenin gerçek sahibi Türkmenler çaresiz.

Operasyonun daha ikinci gününde yaklaşık 30 bin Türkmen'in terk ettiği şehir savunmasız bir şekilde bekliyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, bölgedeki bütün unsurların silahlı gücü olduğunu silahlı gücü olmayan tek unsurun Türkmenler olduğuna dikkat çekerek, bölgedeki Türkmenler'in silaha ihtiyacı olduğunu söyledi.

"BİZİ YALNIZ BIRAKIRSANIZ ERİRİZ"

Bölgede mezhep kavgası yaşandığına vurgu yapan Salihi, Türkiye ve Türk dünyasında çağrıda bulunarak, “Türkiye ve Türk dünyasına şunu söylüyoruz: Bölgede kimse bizi yalnız bırakmasın. Aksi takdirde eririz. Burada bir mezhep kavgası vardır” diye konuştu.

"TÜRKMEN ORDUSU KURULMALI"

Salihi, bölgedeki Türkmenler'in durumuna ilişkin bilgiler de veren Salihi, Suriye'de 4,8 milyon (Suriye nüfusunun % 22'si), Irak'ta 6,3 milyon (Irak nüfusunun %19'u) Türkmen yaşadığına dikkat çekti. 

Türkmenler'in bölgede sahipsiz bırakıldığına dikkat çeken Salihi şunları söyledi: Irak'ta merkezi hükümet ve Kuzey Irak yönetimi var. Bunların Peşmerge'si, öbür tarafın ordusu ve Haşdi Şabi'si var. Benim neyim var? Bizim de güçlü bir silahlı grubumuzun olması lazım. Irak Türkmenleri'nin bölgede huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşayabilmeleri için kesinlikle silahlı bir teşkilatı veya ordusu olması lazım.”

İRAN ÇIKARLARI İÇİN BÖLGEDE

Pers Hilali hayali ile Irak ve Suriye'yi mezhepçi terör örgütleri eliyle kana bulayan İran'dan bölgede sebep oldukları katliamlar için itiraf geldi. İran, Suriye ve Rusya'nın ortaklaşa hareket ettiği Halep katliamı sırasında Suriye'de görülen İran'ın eli kanlı katili Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Kuvvetleri Komutanı Kasım Süleymani, İran'ın teolojik lideri Hamaney'in, İran'ın bölgedeki faaliyetleri için, “İlişki kurduğumuz ülkelere hangisinin yöneticisi diktatör veya değil diye mi bakıyoruz? Biz çıkarları gözetiyoruz” ifadelerini kullandığını söyledi. 

Haber Ara