Dolar

32,5778

Euro

34,9968

Altın

2.460,88

Bist

9.892,01

Erdoğan'ın restine Rusya'dan yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın IŞİD konusundaki restine Kremlin'den çark eden bir cevap geldi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-02 06:37:29

Erdoğan'ın restine Rusya'dan yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Paris'teki İklim Değişikliği Zirvesi'nde “Türkiye'nin DAEŞ ile petrol alışverişi olduğu ispat edildiği anda istifa ederim. Rusya ispat edemezse Putin o makamda durur mu?” şeklinde yaptığı açıklamaya dün Kremlin'den çark eden bir cevap geldi.

Ajansların haberine göre; Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, “Moskova elindeki verileri ortaya koymaya hazır mı?” sorusuna karşılık “Mevcut durumda önemli olan, bu bilgiye sahip olmak ve onu bir şeyleri ispat etmek için değil, terörle mücadelede kullanmaktır. Bu bilgi terörle mücadelede kullanılıyor” dedi ve böylelikle Putin'in Erdoğan'ın petrol restini görmeyeceğini ilan etti.

RUSLAR SATIYOR

Öte yandan Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sawsan Chebli, Türkiye'nin IŞİD ile petrol ticareti yaptığına dair iddialarla ilgili herhangi bir belge ya da bilgiye sahip olmadıklarını ancak Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'in IŞİD ile petrol ticareti yaptığına ilişkin belgelerin bulunduğunu söyledi. Chebli, Esed'in IŞİD'in sattığı büyük orandaki petrolü aldığını bildiklerini vurguladı. Chebli, bu konuda delillerin ve belgerin mevcut olduğunu da sözlerine ekledi.

CAN ACUN - SETA: SUÇLAMA MESNETSİZ

Rusya'nın savaş uçağının düşürülmesine gerekçe olarak Türkiye'yi IŞİD'den petrol almakta suçlaması tamamen mesnetsiz. 30 Eylül'de Suriye'deki savaşa dâhil olan Rusya IŞİD'den ziyade Suriye muhalefetinin elinde olan Halep, İdlip ve Bayırbucak gibi bölgeleri bombalıyor muhalefeti yenilgiye uğratarak Viyana görüşmelerinde Esedli bir çözümü dayatmak istiyor. IŞİD'in kontrol ettiği bölgelerle Türkiye arasında petrol taşımacılığının yapılabileceği bir güzergah bulunmuyor. Rusya da Türkiye sınırında Azez-Cerablus arasında IŞİD tarafından kontrol edilen bölgeye zaten bir hava operasyonu da yapmıyor.

MISIRLI ÜNLÜ DÜŞÜNÜR FEHMİ HUVEYDİ: İSKRARI TEHLİKEYE SOKTU

Mısır'ın önde gelen düşünürlerinden Fehmi Huveydi, “Putin Türkiye'yle çatışma siyasetine girerek Rusya'nın istikrarını tehlikeye soktu” dedi. Putin'in, Türkiye ile çatışma siyaseti gütmek ve ülkesini Suriye savaşına sokmakla ülkesinin istikrarına zarar verdiğini söyleyen Huveydi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar'da yapılacak uluslararası zirveye katılacak olmasının bu krizin aşılmasında büyük önem taşıdığını” ifade etti. Ülkesi Mısır'ın Ankara ve Moskova arasında yaşanan uçak krizine karşı  takındığı tavır hakkında da konuşan ünlü yazar Huveydi şunları söyledi: Bu durum Mısır iç siyasetini daha fazla karıştıracak.   

Haber Ara