Dolar

32,2374

Euro

34,7516

Altın

2.451,29

Bist

10.218,58

CHP liderinden erken seçim açıklaması

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, erken seçim iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-30 02:20:25

CHP liderinden erken seçim açıklaması

MHP'li Ümit Özdağ'ın gündeme getirdiği erken seçim iddiasına CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan da yorum geldi. Kılıçdaroğlu, “Erken seçimle ilgili dillendirme var. Hükümetin aldığı bazı kararlarda sanki bir erken seçim olacakmış gibi bir tabloyu önümüze koyuyor” dedi.

Ajanslarda yer alan bilgide; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadına yönelik artan şiddet, istismar konularında kadın örgütlerinin temsilcileriyle yaptığı görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'na MHP'li Ümit Özdağ'ın dün yaptığı “İktidar Ağustos'ta erken seçim hazırlığında” iddiası soruldu.

Kılıçdaroğlu, “‘Erken seçimin işaretlerini görüyorum' dediniz. 2016 için bir erken seçim öngörüyor musunuz?” sorusuna, “Bu tür erken seçimle ilgili dillendirme var. Siyaseti yakından takip edenler zaman zaman bunu dillendiriyorlar zaten. Hükümetin aldığı bazı kararlarda sanki bir erken seçim olacakmış gibi bir tabloyu önümüze koyuyor” yanıtını verdi.

İDDİAYI MHP'Lİ ÖZDAĞ GÜNDEME TAŞIDI

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ, dün yaptığı açıklamada, iktidarın Türkiye'yi başkanlık rejimine sürüklemek için erken genel seçim hazırlığı içerisinde olduğunu söylemişti.

Özdağ, “Beklentimiz bu erken genel seçim baskınının Kasım ayı içerisinde gerçekleşeceğiydi. Fakat son gelen bilgiler ve veriler, bir baskın seçim şeklinde Ağustos ayının planlandığını gösteriyor” diye konuşmuştu.

Haber Ara