Dolar

32,3677

Euro

34,9995

Altın

2.325,45

Bist

9.096,77

Ahrar'uş Şam'dan Türkiye'ye taziye mesajı

Suriye’nin en etkin gruplardan biri olarak bilinen Ahrar'uş Şam Hareketi Ankara’daki terör patlamasına ilişkin bir açıklama yayınladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-18 16:49:03

Ahrar'uş Şam'dan Türkiye'ye taziye mesajı

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Dün Ankara'da, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında bir bombalı araç saldırısı meydana geldi. Saldırıda 28 kişi yaşamını yitirirken 61 kişi de yaralandı. Yetkililer saldırının Suriye uyruklu YPG üyesi Salih Neccar tarafından gerçekleştirildiğini aktardı.

Suriye'nin en etkin gruplardan biri olarak bilinen Ahrar'uş Şam Hareketi Ankara'daki terör patlamasına ilişkin kurban ailelerine taziyelerini sundu ve bu gibi eylemleri şiddetle kınadığını açıkladı.

Fetih Ordusu çatısı altında savaşan Ceyş'ul İslam grubu da Türkiye halkına taziyelerini sunduğunu ve bu terör saldıralarını kınadığını bildirdi.

Ahrar'uş Şam'ın Türkiye halkına ve hükümetine yönelik yayınlamış olduğu taziye mesajının Türkçesi şu şekilde:

Türkiye halkı için Ankara'daki patlama sonucu verdiği kurbanlar için taziye mesajı

Rahman ve rahim olan Allah'ın adıyla

Ahrar'uş Şam İslâm Hareketi başkent Ankara'da gerçekleşen patlamada kardeş ülke Türkiye'ye ve kurban ailelerine taziyelerini sunar.

Allah Subhanehu ve Teala'dan komşu ehlimiz olan Türkiye'yi korumasını diliyoruz.

Bugün hedef güçlü duran Türkiye'dir. Dünya genelinde mazlumların hakkını koruyan, halkı, hükümeti ve imkanlarıyla mübarek güzel topraklarında hizmet için halkımızı barındıran Türkiye'dir.

Bu gibi terör eylemlerini şiddetle kınıyoruz, biz terör karşısında Türkiye halkı ve hükümetinin yayında duruyoruz. Suriye halkı Türkiye halkıyla kardeşlik ve sevgi bağları kurmuştur.

Kardeş ülkemiz olan Türkiyenin güvenliğini sarsan bu terör eylemleri; Suriye davasının yanında duran Türkiye'nin uluslararası konumuna engel olmak için yapılan ümitsiz girişimlerden başka bir şey değildir.

Allah'tan zayıfların ve mazlumların dayanağı olarak kalması için Türkiye'yi korumasını diliyoruz.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara